Premier Rutte: mogen de vakbeurzen weer open?
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Premier Rutte: mogen de vakbeurzen weer open?

  • 09 juni 2020

Empack: “Het kabinet veegt ons op één hoop met dancefeesten, concerten en festivals. Maar vakbeurzen zijn anders. In onze grote beurshallen kunnen bezoekers gemakkelijk afstand houden. Wij kunnen het aantal bezoekers eenvoudig maximaliseren en verspreiden over de dagen. Onze sector heeft een protocol opgesteld waardoor veilig bezoek gewaarborgd is.”

Easyfairs vraagt samen met diverse andere beursorganisaties op dinsdag 9 juni 2020 op landelijke schaal aandacht voor de heropening van vakbeurzen in Nederland. Dit doen zij door middel van advertenties in dagbladen, waarin aandacht wordt gevraagd van premier Rutte met de vraag: mogen de vakbeurzen weer open? De campagne wordt branchebreed gedragen: van beursorganisatoren tot evenementenlocaties en van standbouwers tot vakbladen.

De organisatie geeft aan dat het van belang is dat vóór 1 juli duidelijk moet zijn of vakbeurzen weer open mogen, anders gaat het najaar verloren. 

Vooralsnog is er geen nieuwe informatie gedeeld voor evenementen over de periode na 1 september 2020. Easyfairs pleit samen met haar toeleveranciers en brancheorganisatie CLC-Vecta bij onze overheden voor het maken van onderscheid tussen massale evenementen en de beurssector. Dit onderscheid is reeds gemaakt in Duitsland, en daar mogen de eerste beurzen onder bepaalde voorwaarden weer doorgaan. Empack ziet graag dat Nederland het voorbeeld van Duitsland volgt. Deze vraag is inmiddels uitgezet bij het ministerie van Economische Zaken inclusief een actieplan/protocol, waar tot in detail staat omschreven hoe professionals weer veilig en verantwoord naar de vakbeurzen mogen. Het eerste gesprek met de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Onderwijs en Cultuur en Wetenschap met delegatie voor Cultuur & Evenementen heeft reeds plaatsgevonden en een vervolggesprek staat deze week gepland.

Empack.nl

Bron: © Empack