Halal producten exporteren
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Halal producten exporteren

  • 28 februari 2019

De markt voor halalproducten groeit wereldwijd sterk. Als je halal producten wilt exporteren dan krijg je te maken met bepaalde certificeringseisen. Het kan zijn dat er handelingen of processen aangepast moeten worden binnen het bedrijf.

Halal betekent ‘rein’ of ‘toegestaan’. Halal producten voldoen aan de regels van de islam. Het gaat niet alleen om voedingsmiddelen, maar ook om cosmetica, kleding en medicijnen. Er zijn ook reisbureaus die gespecialiseerde halal reizen aanbieden. Daarnaast kun je een financiering krijgen met rentevrije leningen, rente betalen is namelijk niet toegestaan.

Producten die niet halal zijn

Alles wat volgens de islam niet halal is, is verboden en wordt ‘haram’ genoemd. Het gaat om alcoholhoudende dranken en producten van varkens, zoals vlees of gelatine. Daarnaast is het eten van producten van dieren die niet op halalwijze zijn geslacht ook verboden. Halal is ook van belang bij het transport en de opslag van producten, en bij de reiniging mag je bijvoorbeeld alleen alcoholvrije reinigingsmiddelen gebruiken.

Kansrijke markten

Naast Nederland is er ook in het buitenland sprake van een enorme groei. De grootste dichtstbijzijnde afzetmarkten voor halal producten zijn Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Buiten Europa zijn Indonesië en het Midden-Oosten het grootst.

Bron: © KVK