De petitie eerlijkevleesprijs.nl staat online
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

De petitie eerlijkevleesprijs.nl staat online

  • 15 mei 2020

De nieuwe website eerlijkevleesprijs.nl is onlangs live gegaan. Deze website linkt Nederlanders direct door naar de petitie van de True Animal Protein Price (TAPP) Coalitie.

De TAPP Coalitie heeft het afgelopen jaar succesvol aangekaart dat Nederland een eerlijke en iets hogere vleesprijs wil. Door de nadruk op het verbinden van allerlei groepen die hier een gedreven mening over hebben, kon TAPP draagvlak bouwen in ons land (63% van de Nederlanders steunt het initiatief). Zo houd het initiatief veel partnerorganisaties die vaak allemaal nét iets anders willen bij elkaar. Inmiddels een invloedrijke kracht voor verandering.

Ook de regering denkt positief over het plan van de TAPP Coalitie en stuurde een doorrekening door topambtenaren en planbureau's over de positieve mogelijkheden van een eerlijke vleesprijs, subsidies voor groenten en fruit en compensaties voor boeren en lage inkomens op 22 april naar de Tweede Kamer. 

Petitie

De petitie is onder andere getekend door Jan Terlouw, Herman den Blijker en Miljuschka Witzenhausen. TAPP streeft ernaar zo snel mogelijk 50.000 handtekeningen te verzamelen zodat deze kunnen overhandigd kunnen worden aan minister Hoekstra, minister Schouten en aan de fractievoorzitters van alle politieke partijen. Doel: zoveel mogelijk verkiezingsprogramma's nemen de voorstellen voor een Eerlijke Vleesprijs op, met besteding van de inkomsten hieruit (zoals goedkopere groenten en fruit). 

Eerlijkevleesprijs.nl

Bron: © TAPP