Ahold Delhaize: in 2030 halvering voedselverspilling
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Ahold Delhaize: in 2030 halvering voedselverspilling

  • 25 September 2019

Ahold Delhaize kondigde op 25 september 2019 aan dat ze haar engagement om voedselverspilling in de activiteiten van haar merken te verminderen, zal uitbreiden. De vermindering is in lijn met de wereldwijde doelstelling om de voedselverspilling tegen 2030 met 50% te verminderen. Ze zal ook partnerschappen aangaan met haar leveranciers om de voedselverspilling verder terug te dringen. Deze nieuwe doelstelling bouwt verder voort op het engagement van 2016 om de voedselverspilling tegen 2020 met 20% te verminderen.

Ter ondersteuning van dit engagement heeft Ahold Delhaize zich aangesloten bij het '10x20x30'-initiatief van het World Resources Institute, dat 10 wereldwijde voedingsdetailhandelaars samenbrengt die elk met 20 van hun prioritaire leveranciers zullen samenwerken om hun voedselverlies en -afval tegen 2030 te halveren. 

"Het verminderen van voedselverspilling in onze winkels en distributieketen is het juiste voor onze activiteiten, voor het klimaat en voor het verbeteren van de voedselzekerheid. We sluiten ons aan bij dit opwindende initiatief om het momentum in onze sector te ondersteunen en nieuwe innovaties te creëren voor het verminderen van afval in samenwerking met leveranciers", zegt Frans Muller, President en CEO van Ahold Delhaize.

Lees meer

Bron: ©vilax/Shutterstock.com;