Toelating CTGB voor Nocolyse Food
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Check this out

Toelating CTGB voor Nocolyse Food

  • 12 April 2016

In maart heeft Simpel Desinfecteren ‘Nocolyse Food’ op de Nederlandse markt gebracht. Eind december 2015 gaf het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) de Nocolyse Food-vloeistof de officiële toelating voor gebruik in de voedingsindustrie via toekenning van het N-nummer 15012N. 

Het Nocospray-concept is een geautomatiseerd desinfectie-apparaat waarmee een gehele ruimte (inclusief alle machines, de verdampers en oppervlakken in die ruimte) met één druk op de knop, biologisch gedesinfecteerd kan worden. Het is mogelijk een log-6 reductie te behalen. Het concept bewijst zich wereldwijd overigens al jaren in de medische wereld. 

Hoe werkt het? 

De Nocospray-machine blaast de vloeistof Nocolyse-Food met 80 meter per seconde via een gepatenteerde nozzle een productieruimte in. Hierdoor ontstaat een droge damp die zuurstofradicalen produceert. Die zorgen vervolgens voor de desinfecterende werking van oppervlakken. Overal waar de zuurstofradicalen komen, worden de (pathogene) micro-organismen geëlimineerd, in ruimtes tot 20.000 m3. Na circa anderhalf uur kan de volledig gedesinfecteerde ruimte weer in gebruik worden genomen. Lees enkele praktijkcases in Voedingsindustrie 8 2015, waaronder bij Klaas Puul.

www.simpeldesinfecteren.nl

Source: © Klaas Puul