Ede foodstad
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Check this out

Ede foodstad

  • 15 August 2017

Ede kiest voor food. Food laat samenwerken en zorgt voor verbinding op vele fronten. Food geeft inspiratie en energie. En biedt kansen om Ede binnen de FoodValley regio een prachtige toekomst te geven. Ede heeft hierom een digitaal magazine uitgegeven met daarin een greep uit wat er allemaal gebeurt en mogelijk is in Ede Foodstad.

In Ede vinden enorm veel activiteiten plaats rondom food. Gemeente Ede is door haar actieve voedselbeleid zeer betrokken en een trotse aanjager van nieuwe activiteiten. Ede heeft een rijke traditie rond food en wil gezond en duurzaam voedsel voor iedereen in Ede. Daarom zet de gemeente Ede iedere editie van Ede Foodstad een aantal parels - actuele projecten, events of ondernemers - in de spotlight. Eén van de meest prestigieuze projecten is het World Food Center.

Groot enthousiasme over plan WFC Experience

Eind juni is de realisatie van het World Food Center (WFC) in Ede opnieuw een paar stappen dichterbij gekomen. Het Amerikaanse BRC Imagination Arts, dat eerder ook de Heineken Experience ontwikkelde, heeft een eerste plan gepresenteerd voor de spectaculaire WFC Experience. Financieel specialist Leisure Development Partners heeft het plan doorgerekend en prognosticeert jaarlijks 350.000 bezoekers.
 
De WFC Experience moet een unieke publieksattractie worden die bezoekers uit binnen- en buitenland laat zien wat de Nederlandse landbouw, wetenschap en voedingsmiddelenindustrie te bieden hebben. In WFC Experience zullen bezoekers (jong en oud) zelf ervaren hoe hun voedsel wordt geproduceerd, bewerkt, getransporteerd en gegeten. Technieken als virtual reality, hologrammen en 3D worden gemengd met storytelling en het zelf actief meedoen door de bezoekers.

Op basis van het plan hebben opnieuw een aantal grote (inter)nationale agrofoodbedrijven toegezegd mee te werken aan de ontwikkeling van het WFC.  Naast de al bekende partners als Albert Heijn, Scelta Mushrooms, DSM, Wageningen University & Research, Albron, gemeente Ede, provincie Gelderland en WFC Development, hebben nu ook FrieslandCampina, Nestlé, KeyGene en de Rabobank hun medewerking toegezegd. Parallel hieraan heeft Provincie Gelderland besloten 15 miljoen euro te reserveren voor de realisatie van het WFC.

Meer weten? Lees het online magazine; Ede Foodstad

Source: © Ede Foodstad