Staubli Robotics in een nieuw jasje
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Check this out

Staubli Robotics in een nieuw jasje

  • 16 September 2022

Stäubli opende 15 september 2022 officieel haar nieuwe Benelux-kantoor in Kortrijk. Het nieuwe kantoor illustreert de voortdurende lokale groei van het bedrijf in de sectoren van textielmachines, elektrische connectoren, connectoren voor vloeistoffen en robotica in de afgelopen 22 jaar en positioneert Stäubli voor haar ambitieuze plannen voor de toekomst.

De nieuwe kantoren bevinden zich op de Pottelberg in Kortrijk, in de onmiddellijke nabijheid van de voormalige site van het bedrijf in Bissegem. Het gebouw is tweemaal zo groot als de vorige site (2275 m²) en beschikt nu onder meer over een state-of-the-art showroom voor het brede technologieportfolio van het bedrijf, meer ruimte voor de opleiding en verbeterde opslag- en logistieke faciliteiten. Zonnepanelen, sensorgestuurde LED-verlichting en warmtepompen ronden de nieuwe voorzieningen af en zorgen voor een energie-efficiënte werking van het nieuwe gebouw.

40 jaar Stäubli

Aangezien Stäubli dit jaar ook de 40ste verjaardag van Stäubli Robotics viert, werd Helmo, de mobiele robot van het bedrijf, gekozen om te assisteren bij het officiële lint doorknippen als  teken van een verdere stap in de toekomstgerichte samenwerking tussen mens en robot, en om de officiële opening nog een speciaal moment te geven.

www.staubli.be

Op 3 november 2022, brengt de OSV een bezoek aan dit innovatieve bedrijf.


Source: ©Staubli