We're currently searching through more than 4,000 articles, just a moment's patience...
We're currently searching through more than 4,000 articles, just a moment's patience...
Op donderdag 20 augustus kondigde Nestlé de lancering aan van een plantaardig alternatief voor tonijn, de eerste stap in de groeiende markt voor plantaardige alternatieven voor zeevruchten.
Het is gemaakt van een combinatie van slechts zes plantaardige ingrediënten en is rijk aan voedzaam erwteneiwit, een van de meest milieuvriendelijke bronnen van plantaardig eiwit. Het bevat alle essentiële aminozuren en is vrij van kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen.
Stefan Palzer, Nestlé Chief Technology Officer: "Duurzaam geproduceerde plantaardige alternatieven voor vis, schaal- en schelpdieren kunnen helpen om overbevissing te verminderen en de biodiversiteit van onze oceanen te beschermen. Ons plantaardig tonijnalternatief is heerlijk, voedzaam en rijk aan eiwitten, en tegelijkertijd kwikvrij. We zijn enthousiast om dit geweldige product te lanceren, en andere plantaardige vis- en schelpdieralternatieven zijn al in ontwikkeling."
Het product zal eerst worden gelanceerd onder het merk Garden Gourmet in Zwitserland. De lancering zal zowel het gekoelde product, dat verkrijgbaar is in een glazen pot, als plantaardige tonijnsandwiches in geselecteerde winkels bevatten. Verdere stappen zullen later worden aangekondigd.
Source: Nestlé
Vakblad Voedingsindustrie is a project of b2b Communications BV.
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
We work in accordance with the privacy legislation. After your registration you will receive an e-mail with a confirmation link. Only after you have clicked on this link will you be registered as a recipient of the newsletter. If you can't find the e-mail in your inbox, please also look at unsolicited e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec