Innovatieve groei zorgt voor splitsing van Omori en Selo
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Check this out

Innovatieve groei zorgt voor splitsing van Omori en Selo

  • 31 March 2022

De Japanse onderneming Omori Machinery Co. Ltd., heeft op 2 maart jl. haar belangen verkocht in de Selo Food Group uit Hengelo. Omori is een internationaal opererende fabrikant van hightech verpakkingsapparatuur met een netwerk van vestigingen over de gehele wereld.

Omori Machinery Co. LTd. werd in 2015 de grootste aandeelhouder in de Selo Groep en Omori Europe. Het multidisciplinaire bedrijf uit Oldenzaal is sindsdien opgesplitst in meerdere vestigingen, door de verschillende activiteiten te verzelfstandigen. De uit de verkoop vrijgekomen gelden zullen voor een groot deel worden gebruikt om de hoofdvestiging voor de Europese markt in Oldenzaal, Omori Europe B.V., verder te ontwikkelen. Samen met haar dochteronderneming in Liverpool, Omori UK, zal Omori Europe een steeds grotere rol gaan spelen in de interessante markt van de verpakkingsindustrie. Het accent van de activiteiten ligt op het gebied van proces- en verpakkingsapparatuur voor de voedingsmiddelenindustrie en de farmacie. Mooie innovaties die bijdragen aan het terugdringen van de hoeveelheid plastic spelen daarbij een belangrijke rol. Dit succes draagt mede zorg voor een exponentiele groei van Omori Europe. Uit voortdurend onderzoek is gebleken dat met name de voedingsmiddelenindustrie en uiteindelijk de consument hier baat bij heeft.

De Nederlandse aandeelhouders Maureen Geeraths, Jeroen Mulder en Erwin Middelhoff hebben veel vertrouwen in de toekomst en zullen samen met hun Japanse en Engelse collega’s verder werken aan de groei van de onderneming. In de loop der jaren is ons assortiment verpakkingsmachines nog verder uitgebreid en verfijnd qua techniek. Dat kan alleen als –zoals wij doen- men met de tijd meegaat. Hierdoor zijn wij als Omori Europe dé Europese dealer van Leepack stazak, vul- en sluitmachines en ook van Tsubakimoto verpakkingsmachines voor de, vooral bij de consument overbekende, piramidetheezakjes. 

Doordat we zeer snel onderdelen zelf kunnen maken, hebben wij fors geïnvesteerd in bewerkingmachines voor de CNC verspaningsafdeling. Hierdoor kunnen we snel onze klanten bedienen en de levertijden aanzienlijk verkorten. 

Innovatie staat dan ook hoog in ons vaandel. Daarnaast houden we alle bijkomende milieuaspecten nauwlettend in de gaten. Door de eerdergenoemde innovaties kunnen we zeggen dat we fors bijdragen aan het terugdringen van het gebruik van plastic. 

“We hebben er alle vertrouwen in om door middel van het aanbrengen van deze focus in onze activiteiten onze positieve impact op de Europese markt te vergroten”, aldus Maureen Geeraths, algemeen directeur Omori Europe. “En we nodigen iedereen die denkt dat ze de snelheid van onze technische ontwikkelingen kunnen bijbenen uit om bij ons te komen werken. Door het internationale karakter van onze activiteiten is werken bij Omori voor velen een boeiend avontuur. We zijn momenteel op zoek naar engineers, machinebouwers en servicemonteurs”.

Samen met Omori UK biedt de Oldenzaalse vestiging op dit moment werk aan zo’n 80 medewerkers. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren verder zal gaan groeien.

omori.eu

Source: Omori Europe