Eiwitpartnerschap Nestlé en Corbion
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Check this out

Eiwitpart­nerschap Nestlé en Corbion

  • 07 November 2019

Nestlé is een partnerschap aangegaan met Corbion voor de ontwikkeling van de volgende generatie microalgabestanddelen, waardoor het bedrijf duurzame, smakelijke en voedzame plantaardige producten kan leveren.

Micro-algen ingrediënten hebben verschillende voordelen, omdat ze een veganistische bron van eiwitten, gezonde lipiden en diverse micronutriënten zijn. Daarnaast heeft de productie van microalgen een lage koolstof-, land- en watervoetafdruk.

Stefan Palzer, Chief Technology Officer van Nestlé, zegt: "We onderzoeken actief het gebruik van microalgen als alternatieve eiwit- en micronutriëntenbron voor spannende plantaardige producten. Door de samenwerking met Corbion zullen we in staat zijn om smakelijke, voedzame ingrediënten op basis van microalgen te gebruiken om te innoveren in onze verschillende productcategorieën".

Door Corbion's microalgen en fermentatiemogelijkheden te combineren met Nestlé's expertise in de ontwikkeling van plantaardige producten, willen de twee bedrijven microalgae-ingrediënten produceren en op de markt brengen die rijk zijn aan eiwitten en micronutriënten. Ze zullen samenwerken om de functionaliteit, de smaak en het voedingsprofiel voor gebruik in verschillende soorten producten te verbeteren.

Nestlé's plantaardige portfolio omvat momenteel verschillende dranken zoals amandel-, kokos- en haverroom- en koffiemixen, niet-zuivelijs, evenals een reeks erwten- en sojavleesalternatieven en bereide gerechten.

"We zijn verheugd om samen te werken met Nestlé om de volgende generatie van ingrediënten op basis van algen te ontwikkelen", zegt Marc den Hartog, Executive Vice President Innovation Platforms bij Corbion. "Corbion heeft de waarde van algen in verschillende hoogwaardige voedsel- en voedertoepassingen al aangetoond. Dit nieuwe eiwitpartnerschap met Nestlé heeft het potentieel om belangrijke wegen te openen voor producten op basis van algen op grote wereldwijde markten.

Source: © Nestlé