Inside scoop: De innovatiebrouwerij van Heineken in 's-Hertogenbosch
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Check this out

Een bezoek aan de innovatiebrouwerij van Heineken

  • 03 October 2023
  • By: Saskia Stender

Op 29 september 2023 bezocht ik samen met een selecte groep van 25 ondernemers uit de foodindustrie, het kloppend hart van bierinnovatie: de innovatiebrouwerij van Heineken in 's-Hertogenbosch. Deze bijzondere brouwerij, vaak liefkozend de Bossche brouwerij genoemd, onderscheidt zich op meerdere fronten van haar zusterlocaties.

Waar veel brouwerijen zich richten op massaproductie, ademt deze vestiging experiment en vernieuwing. Hier worden nieuwe bierrecepten geboren, verfijnd en geperfectioneerd. Tegelijkertijd krijgen bestaande merken een kans om zich opnieuw uit te vinden en aan te passen aan hedendaagse smaken of trends. Het vermogen van de brouwerij om flexibel in te spelen op marktvragen wordt versterkt door de productie van kleinere batches. Dit stelt hen in staat om snel nieuwe biersoorten op de markt te testen.

Scala aan smaken

De diversiteit aan smaken is overweldigend: van traditionele lagers en pils tot ambachtelijke bieren en seizoensgebonden specialiteiten. Met een indrukwekkende 60 verschillende soorten bier biedt de brouwerij een scala aan smaken. Bovendien verandert het brouwproces elke 8 uur, waardoor een constante stroom van variatie en innovatie wordt gegarandeerd.

Duurzaam en samenwerking zijn sleutelwoorden

Duurzaamheid is niet slechts een modewoord voor deze vestiging; het is verweven in hun DNA. Met initiatieven die gericht zijn op het verminderen van water- en energieverbruik tot het verlagen van de CO2-uitstoot, zet Heineken zich in voor een groenere toekomst. Daarnaast staat de deur in 's-Hertogenbosch altijd open voor samenwerking, of het nu gaat om andere brouwerijen, universiteiten of onderzoeksinstellingen, om samen nieuwe brouwtechnieken en ingrediënten te ontdekken.

Het is duidelijk dat Heineken's focus op innovatie hen op de voorgrond houdt in een snel veranderende biermarkt. In een tijd waarin consumenten smachten naar nieuwe en unieke smaken, speelt deze vestiging een cruciale rol in de evolutie van de bierindustrie.

Dit bezoek is georganiseerd door Mikrocentrum, die ook de drijvende kracht is achter het aankomende Food Tech Event 2024. Het was een onvergetelijke ervaring en een diepgaande duik in de wereld van bierinnovatie.

Een grote dank aan het team van Heineken 's-Hertogenbosch voor hun gastvrijheid en het delen van hun passie en kennis. Proost!

Source: Vakblad Voedingsindustrie 2023