DNA Services neemt FreshERP software over
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Check this out

DNA Services neemt FreshERP software over

  • 13 April 2022

DNA IT Holding, bekend van DNA Services, uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft een nieuwe overname afgerond. Het IT-bedrijf uit Zuid-Holland heeft in het afgelopen kwartaal de FreshERP software overgenomen van Coöperatieve Caswell IT Group. Deze coöperatie bestaat uit verschillende groente- en fruitbedrijven die samenwerken op het gebied van automatisering. 

Het FreshERP softwarepakket is toepasbaar voor bedrijven met enkele tot honderden medewerkers. FreshERP is een geïntegreerd pakket waarmee inkoop, verkoop, complexe importfaciliteiten, voorraad- en partijadministratie, fustadministratie, douanefunctionaliteiten, EDI, kwaliteitscontrole, financiële administratie en warehouse management kan worden geautomatiseerd. Hiermee ondersteunt het pakket alle bedrijfsprocessen gerelateerd aan de sector. 

Om zich helemaal te kunnen richten op de groente- en fruitsector heeft DNA een aparte entiteit opgericht onder de naam Fresh IT Services. Dit nieuwe bedrijf maakt, naast DNA Services, onderdeel uit van DNA IT Holding. Door deze structuur kan het bedrijf klanten volledig ontzorgen. Zo wordt binnen de AGF-branche het softwarepakket FreshERP geleverd en via DNA Services kan separaat IT-beheer (bijvoorbeeld hosting) met securitydiensten aangeboden worden. Hierdoor hebben bedrijven één aanspreekpunt voor al hun IT-vraagstukken. 

Met deze transactie versnelt DNA haar groei en vergroot het IT-bedrijf de omzet vanuit software-abonnementen. Alle contracten worden voortgezet en de klanten kunnen gebruik blijven maken van de FreshERP-software. De ontwikkelaars, die aan de wieg van het huidige FreshERP gestaan hebben, zullen betrokken blijven bij het onderhoud en de doorontwikkeling van de software. Inmiddels wordt al gewerkt aan verschillende innovaties zoals datavisualisatie (Power BI-koppeling), WooCommerce (webshop-integratie) en het optimaliseren van de gebruikersinterface (UX-design). Het team van DNA is gespecialiseerd in het ontwikkelen van (mobiele) webapplicaties en zal ook inzetten op security en schaalbaarheid in de cloud. 

www.dnaservices.nl 

Op de foto v.l.n.r. Bram Troost (Lehmann & Troost), Dirk-Willem Huisman (Fresh IT Services), Hans Erkamp (coöperatie Caswell / FreshERP), Hans de Wit (Fresh IT Services), Joost Slingerland (Lehmann & Troost), Burkhard Weitz (FreshERP) en Albert van Zijverden (Fresh IT Services).

Source: DNA Services