Nieuwbouw Scelta Products
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Check this out

Nieuwbouw Scelta Products

  • 15 August 2017

Op het bedrijventerrein Nishoek te Kruiningen bouwt KIM Nederland in samenwerking met Aannemingsbedrijf Fraanje een nieuwe productielocatie met vrieshuis voor Scelta Products. De totale bebouwde oppervlakte is 4.600 m2 op een perceel oppervlakte van ca. 12.000 m2.

Scelta Products

Scelta Products werkt op dit moment met 2 productielocaties waarvan een in Kruiningen (Fronions) en een in Yerseke (Scelta Products) welke samengevoegd gaan worden in het nieuw te bouwen pand en verder gaan onder de naam Scelta Products. Bedrijven zijn gespecialiseerd in diepgevroren gepaneerde snackproducten zoals gepaneerde champignons en uienringen die wereldwijd hun afzet vinden.

Vrieshuis

Ruim 600m2 van het pand (25x25 meter vloeroppervlakte, hoogte 12 meter) wordt ingericht als vrieshuis waar de opdrachtgever zelf het eindproduct (gebakken ui- en champignon-producten) uit de fabriek kan invriezen. KIM Nederland levert en monteert de benodigde hoogwaardige isolatie-sandwichpanelen bij Scelta welke voldoen aan de hoogste hygiënische eisen. Ook worden er een groot aantal geïsoleerde koelschuif- en draaideuren en een legio aanverwante onderdelen door gespecialiseerde monteurs van KIM Nederland gemonteerd. Scelta speelt op deze locatie in op groei en is hiermee klaar voor de toekomst.

Brandwerende wanden

Bij Scelta Products zijn o.a. steenwol isolatiepanelen toegepast. De steenwolvulling maakt het paneel onbrandbaar (testcertificaat beschikbaar), waardoor het dient als brandcompartimentering, natuurlijk met inbegrip van de geëiste hygiënische- en thermisch isolerende producteigenschappen. De steenwolpanelen van KIM Nederland komen esthetisch overeen met de PUR panelen, wat flexibele aanpassingen aan de specifieke situatie en combinaties mogelijk maakt.

kim-nederland.nl

Source: © Pixabay