Jongeren en vraagstukken uit groente- en fruitsector
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Check this out

Jongeren en vraagstukken uit groente- en fruitsector

  • 09 July 2018

Rotterdam Food Cluster organiseert op 4 en 5 oktober 2018 in nauwe samenwerking met verschillende partijen uit de groenten- en fruitsector Markt Match: een tweedaags evenement in Rotterdam. 200 jongeren tussen de 17 en 25 jaar gaan in multidisciplinaire teams aan de slag met bestaande vraagstukken uit de groente- en fruitsector. Het doel van dit evenement is de naamsbekendheid van de voedingssector vergroten onder de jongere generatie en jongeren laten zien hoe innovatief en internationaal de sector is.

Behoefte aan innovatie

Continue behoefte naar innovatie vanuit de groente- en fruitbranche was de aanleiding voor de Markt Match. Door het bundelen van de krachten van de huidige bedrijven en de nieuwe generatie is het mogelijk om deze innovatie te realiseren. Jongeren tussen de 17 en 25 jaar met goede ideeën, een analytische blik en creativiteit zijn welkom om deel te nemen aan het evenement. 

Jongeren zijn de consumenten van de toekomst en om de foodsector te innoveren zijn frisse blikken van deze generatie essentieel. De teams gaan aan de slag met spectaculaire innovaties: van slimme logistieke oplossingen tot groente-print-apps en zadendistributiesystemen. De deelnemers van het evenement leren de bedrijven kennen en breiden hun netwerk uit én ze kunnen echt verschil maken in de wereldwijde voedselindustrie.

Compleet verzorgd

Het tweedaagse evenement gaat op donderdagochtend van start met inspirerende keynote speakers. De deelnemers worden gefaciliteerd met teamcoaches, inspiratiesessies en workshops. De deelnemers kunnen natuurlijk ook overnachten in de buurt van het evenement. Vrijdag aan het einde van de dag wordt er een expo georganiseerd waar de resultaten van de challenges door de teams worden gepresenteerd.

Professionele jury

Een professionele jury kiest een winnaar die bij een internationaal bedrijf zijn concept verder mag uitwerken. Het winnende team mag bovendien met een bedrijf mee op internationale businesstrip. De organisatie: Rotterdam Food Cluster, in samenwerking met Bakker Barendrecht, Cool Fresh, GroentenFruit Huis, Hessing Supervers, Koppert Cress, Rijk Zwaan, The Greenery en 4Evergreen. 

Bron: Rotterdam Food Cluster

Source: © Pixabay