Dutch meat consumption remains stable
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Check this out

Dutch meat consumption remains stable

  • 21 November 2018

In 2017 bedraagt het totale verbruik van vlees en vleeswaren (op basis van karkasgewicht) per hoofd van de bevolking ongeveer 77 kg. Deze hoeveelheid is vrijwel gelijk aan de twee jaren daarvoor.

Zo’n 36 kg van het verbruik in 2017 bestaat uit varkensvlees. Pluimveevlees maakt bijna een derde uit van de vleesconsumptie en rundvlees een vijfde. Daarnaast is er gemiddeld per hoofd 1 kg kalfsvlees en ruim 1 kg schapen- en geitenvlees gegeten. Paardenvlees wordt nauwelijks geconsumeerd in Nederland.

Onderzoek

In opdracht van Wakker Dier heeft Wageningen Universiteit een jaarlijkse nota gemaakt die overzicht geeft van de vleesconsumptie per hoofd van de bevolking in Nederland in de jaren 2005 tot en met 2017. Daarbij wordt er onderscheid gemaakt tussen de vleessoorten: rundvlees, varkensvlees, schapen- en geitenvlees, paardenvlees, pluimveevlees en totaal vlees.

Source: © Pixabay