ACTUEEL
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

De 5 grootste hygiëneblunders van 2021

We daagden 5 bedrijven uit om de grootste blunder van het jaar op het gebied van reiniging en desinfectie met ons te delen. Wat gebeurde er, wat was de oorzaak, en wat hebben ze ervan geleerd? Door leerervaringen met ..

Lees meer

Fruit Logistica uitgesteld naar 5-7 april 2022

26 november 2021

De Fruit Logistica, een belangrijke vakbeurs voor internationale groente- en fruithandel, wordt door corona uitgesteld naar 5-7 april 2022. Dit maakte de beursorganisatie bekend op 26 november 2021. Op dit moment is h...

Arla ontwikkelt technologie om eiwitten uit melk te halen

26 november 2021

Arla Foods heeft een technologie ontwikkeld om melk te scheiden in verschillende eiwitcomponenten en opent de deur naar veel innovatiemogelijkheden. De gepatenteerde methode, melkfractionering genaamd, stelt wetenschappe...

Goud is het nieuwe groen

25 november 2021

Lekker eten dat er goed uitziet, duurzaam en gezond is – wie wil dat nou niet? De nieuwe Chlorella-alg, Duplaco Gold, helpt producenten van voedingsmiddelen en dranken om aan al deze eisen te voldoen. Dankzij de speciale...

Duurzame soja-teelt in gevaar

25 november 2021

Het té snel vervangen van certificatie door keiharde EU-wetgeving werkt averechts: ontbossing neemt toe. Bij strenge importwetgeving komt Europa op de wereldmarkt buiten spel te staan, waarschuwt Nevedi-directeur Henk Fl...

Cosun introduceert plantaardig eiwit isolaat uit Fava boon

25 november 2021

Cosun introduceert een veelbelovend, nieuw product: Een eiwit isolaat uit de Fava boon. Het wordt klimaatvriendelijk geproduceerd, met een unieke combinatie van eigenschappen, waaronder een neutrale smaak, hoge oplosbaar...

Succesvolle samenwerking Slimme Varkensketen

23 november 2021

Vion Food Group zoekt samen met enkele partners naar manieren om te kunnen sturen op verschillen in vetkwaliteit bij varkens. De eerste resultaten van het onderzoek werden deze maand bekendgemaakt. Het project ‘De Slimme...

13 food- en agribedrijven in Innovatie Top 100

23 november 2021

Driekwart van de ondernemers die een plek hebben veroverd in de KVK Innovatie Top 100 geeft aan dat door de innovatie de concurrentiepositie is toegenomen en dat de omzet (bij 72%) is gestegen. De winst en productiviteit...

Rabobank: ook in 2022 verstoringen op vleesmarkt

23 november 2021

Wie hoopt dat 2022 rust zal brengen na meerdere marktverstoringen, zal waarschijnlijk teleurgesteld worden, aldus de Rabobank. Hoewel verwacht wordt dat de markten in 2022 enigszins tot rust zullen komen, zullen veel dri...

Veldsprinkhanen goedgekeurd als voedingsmiddel in EU

18 november 2021

Na meelwormen kunnen inwoners van de Europese Unie binnenkort ook sprinkhanen op tafel zetten. De Europese Commissie keurt de Europese veldsprinkhaan goed om als voedingsmiddel te dienen. Een Nederlands bedrijf had daaro...

Percentage recycling bedroeg 82% in 2020

17 november 2021

Het recyclepercentage voor verpakkingen is opnieuw gestegen in 2020. Met de behaalde 82% voldoet Nederland aan de wettelijke doelstelling van 70% en behoort ook nog eens tot de koplopers in Europa, dat blijkt uit een rap...

Hoe denkt de consument over plant-based eiwitten van eigen bodem?

17 november 2021

Om te achterhalen wat de houding en kennis van consumenten is rond plantaardige eiwitten van eigen bodem, heeft DVJ Insights in opdracht van de Eiwitboeren van Nederland (een initiatief van Foodvalley NL) een consumenten...

65% plastic verpakkingen uit supermarkt niet te recyclen

17 november 2021

Uit onderzoek van Natuur & Milieu blijkt dat het grootste gedeelte (tweederde) van de supermarktverpakkingen niet of maar beperkt recyclebaar is. Meer dan de helft van de verpakkingen die niet goed te recyclen is, wo...

Ondernemers voedingsindustrie optimistisch over 2022

16 november 2021

Ondernemers in de voedingsindustrie zijn positief over de omzetontwikkeling volgend jaar. Per saldo 34 procent (optimisten minus pessimisten) verwacht in 2022 een hogere omzet te behalen dan dit jaar. Bijna 30 procent ga...

Attica neemt het voortouw in gezonde voeding

16 november 2021

De regio Attica (Griekenland) heeft zich dynamisch ontwikkeld in de sector van de gezonde voeding. De laatste jaren innoveren steeds meer bedrijven en maken zij gebruik van onderzoek en nieuwe praktijken om producten die...

Ben jij al klaar voor een gasloos productieproces?

16 november 2021

Het is overduidelijk dat gas gaat verdwijnen. Mogelijk heeft u zich al verdiept in de verschillende mogelijkheden om uw stoominstallatie of zelfs uw complete productieproces te verduurzamen. Maar hoe pakt u dat aan, stoo...