Voedselveiligheid
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Veldsprinkhanen goedgekeurd als voedingsmiddel in EU

Na meelwormen kunnen inwoners van de Europese Unie binnenkort ook sprinkhanen op tafel zetten. De Europese Commissie keurt de Europese veldsprinkhaan goed om als voedingsmiddel te dienen. Een Nederlands bedrijf had daaro..

Lees meer

Poster Vlees, Vis en AGF

16 november 2021

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES,  VIS en AGF. Vanwege de grote vraag hebben we deze posters ook online beschikbaar. Download ze hier vrijblijvend. De poster VLEES en de Poster VIS, in...

Reiniging; startpunt van ieder productieproces

15 november 2021

Het blijft meldingen regenen bij de NVWA: Salmonella in gehaktbroodjes, rookworsten en basilicumkruidenstrooiers, Listeria monocytogenes in bevroren mais, allergenen in producten die daar niet in horen. Waarom gaat ...

Britse wetgeving allergenen-labeling aangescherpt

21 oktober 2021

Sinds 1 oktober is de UK Food Information Amendment, beter bekend als Natasha’s Law, van kracht die het vermelden van een volledige ingrediëntenlijst, met daarin duidelijk de 14 belangrijkste allergenen uitgelicht, verpl...

Behoefte aan bedrijfsdefinitie gepersonaliseerde voeding

07 oktober 2021

Op donderdag 7 oktober brengt Foodvalley NL, samen met 53 stakeholders, van industrie tot academische wereld en van start-ups tot corporates, een position paper uit over gepersonaliseerde voeding. Aanleiding hiervoor war...

TNO-research basis voor WHO/FAO-advies grenzen allergenen

27 september 2021

De WHO/FAO heeft normen geadviseerd voor het waarschuwen voor mogelijke onbedoelde aanwezigheid van allergenen in voeding. Deze normen kunnen potentieel levensgevaarlijke situaties voor voedsel-allergische consumenten he...

WUR ontdekt 20 onbekende illegale stoffen bij voedings-supplementen

16 september 2021

Ook voedingssupplementen worden gecontroleerd op de aanwezigheid van onbekende verboden stoffen. Wageningen Food Safety Research is onlangs 20 onbekende illegale stoffen op het spoor gekomen, dankzij het toepassen v...

Zweistra op weg naar een clean label

13 september 2021

Slagerij Zweistra test een heel nieuwe vegan-blend voor zijn productengamma. Net als veel andere voedingsmiddelenproducenten wil hij een clean label voor zijn producten. Natuurlijke hulpstoffen kunnen daaraan een belangr...

Mindyourmeat; nieuwe lijn van 'de nieuwe slager'

13 september 2021

Op 4 oktober start Leo van Etten, eigenaar van ‘De Nieuwe Slager’, een nieuw bedrijf gespecialiseerd in vleesvervangers voor chefs en slagers. Pieter de Ruijter, commercieel manager DEGENS (de slagerstak van SOLINA-GROUP...

Desinfectie effectief tegen álle micro-organismen

13 september 2021

Het Nocotech desinfectiesysteem is wereldwijd succesvol. In tandartspraktijken, ziekenhuizen en zelfs in bioscopen. Een natuurlijk in de voedingsindustrie. In Nederland vooral toegepast in de vis- en vleesbranche, en ste...

Luchtdeuren Prodoor beter voor milieu en budget

13 september 2021

Het aanbrengen van luchtdeuren in de panden van Hanos levert het bedrijf veel voordelen op. Niet alleen blijven de verschillende productie- en klantruimtes op de juiste temperatuur. Ook zorgen de luchtscheidingen voor 50...

Het is spitsuur in eiwitland

13 september 2021

Het kan niemand ontgaan zijn: eiwitten staan, zonder overdrijving, in het middelpunt van de belangstelling. Geen wonder, ook: de wereldbevolking groeit, op veel plekken neemt de welvaart toe, wat gepaard gaat met meer vl...

LTO: Nederlander wil meer betalen voor duurzamer voedsel

12 augustus 2021

Driekwart van de Nederlanders vindt dat ze duurzaam leven, bijvoorbeeld omdat ze afval scheiden, de verwarming lager zetten of korter douchen. Minder of geen vlees eten wordt gezien als een van de grootste impacts op het...

Bacteriën opsporen met slimme sensoren

13 juli 2021

Maastricht Universiteit heeft samen met de Belgische universiteiten van Leuven en Hasselt een sensortechnologie ontwikkeld waarmee je schadelijke bacteriën ter plekke kan opsporen tijdens het productieproces. Onderzoeker...

EU-gedragscode voor verantwoorde voedselproductie

06 juli 2021

Op maandag 5 juli 2021 is de EU-gedragscode voor verantwoorde voedselproductie ondertekend door 65 pioniersbedrijven en -verenigingen. Deze gedragscode vormt een essentieel onderdeel van de inspanningen van de EU om gezo...

Clean label: geen zuivere koffie

01 juli 2021

Een waarschuwing voor álle producenten die druk bezig zijn met het ‘clean label’ maken van hun voedingsproducten. Levensmiddelenadditieven die niet zijn goedgekeurd mogen niet in de handel worden gebracht én niet in leve...