Innovatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

‘Echt innoveren doe je samen’

Het innovatieklimaat in Nederland staat onder druk. Dat is de belangrijkste conclusie van de Nederlandse Innovatie Monitor 2023, en de kop van een recente brandbrief die FME – met steun van andere partijen - naar de Kame..

Lees meer

Eiwitonderzoek revolutioneert Nederlandse baktarwe

22 april 2024

De kwaliteit van Nederlandse baktarwe kan een flinke impuls krijgen door recent onderzoek van Wageningen University & Research. Twan America, onderzoeker bij het instituut, legt uit hoe de samenstelling van eiwitten ...

Meatable organiseert eerste proeverij kweekvlees

19 april 2024

Meatable heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt door het eerste legaal goedgekeurde proefevenement voor gekweekt vlees in de Europese Unie te organiseren. Dit evenement vond plaats in hun nieuwe hoofdkantoor in L...

‘Techniek voedt de toekomst van voedingsindustrie’

11 april 2024

De digitale ontwikkelingen gaan snel en brengen efficiency. Maar welke technologische innovaties hebben voedingsbedrijven nodig om met een gerust hart de toekomst in te gaan? Hoe weten zij welke oplossing het beste bij h...

Gastronology start industriële productie van 3D-foodproducten

08 april 2024

Gastronology 3D Food Works in Bergen op Zoom is gestart met industriële productie van 3D-foodproducten. Als een van de eerste bedrijven wereldwijd in deze sector, introduceert het zijn innovatieve producten onder de merk...

Online editie april 2024 | Innovatie

08 april 2024

Het innovatieklimaat in Nederland staat onder druk. Dat is de belangrijkste conclusie van de Nederlandse Innovatie Monitor 2023, en de kop van een recente brandbrief die FME – met steun van andere parti...

Column Judith Witte: Schone schijn

08 april 2024

Een innovatie is iets - een product, proces, dienst of denkwijze - dat vernieuwend is én baanbrekend, grensverleggend. Die weg gaat niet altijd over rozen.  Niet ieder briljant idee schopt het tot een innovatie. ...

Arnold Burger: ‘De markt is klaar voor hybride producten’

08 april 2024

Enkco, dochteronderneming van Van Loon Group, gaat in samenwerking met Olijck Foods producten leveren die deels bestaan uit vlees en deels uit plantaardige ingrediënten, met een hoofdrol voor zeewier. Commercieel directe...

Innovatie in de chocoladedecoratie bij Mona Lisa Studio

08 april 2024

Bij het Belgische Mona Lisa Studio, dochteronderneming van Barry Callebaut, gaan dagelijks allerhande chocoladedecoraties de deur uit. Terwijl het bedrijf op maat gemaakte producten levert, groeide intern juist de behoef...

Column Pieter Vos: Een andere kijk

08 april 2024

Nieuwe ideeën ontspruiten vaak vanuit de diepste krochten van het menselijk brein. Eén manier om daar te komen, is door diep te graven. Door flink te spitten en te experimenteren, met keiharde kennis en wetenschap als to...

Renoveren is innoveren: Henri van de Bilt vernieuwt

08 april 2024

Het professionaliseren van de werkomgeving was de wens. Een vernieuwde antibacteriële en hygiënische productielocatie is het resultaat. Door een slimme renovatie-aanpak worden dromen werkelijkheid voor vleesverwerkersbed...

Food Tech Event 2024: Innovatie in voedseltechnologie

08 april 2024

Het Food Tech Event is dé vakbeurs voor managers en professionals in de voedselindustrie: ontdek de nieuwste innovaties en technologische ontwikkelingen. De slogan voor de beurs: Techniek voedt de toekomst van de voeding...

Food Tech Event 2024 met 21 OSV-leden

08 april 2024

Het is je vast niet ontgaan: tijdens het Food Tech Event in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch staan we samen met 21 OSV-leden. We bezetten met zijn allen een kwart van de beursvloer. Daar zijn we best trots op.  ...

Column Saskia Stender: Durven, doen, doorzetten

08 april 2024

In de wereld van de voedingsindustrie wordt innovatie vaak gezien als het gouden ticket naar succes. Maar, en dit is een grote maar, op de weg daarheen liggen flinke struikelblokken. Wat houdt hen tegen om de innovatieve...

Online editie Food Tech Event 2024

08 april 2024

De behoefte naar continue beschikbaarheid van voedsel en meer gemak vraagt om snellere, efficiëntere en duurzamere processen met minimale verspilling. Innovatie van techniek en continue ontwikkeling in ...

Introductie nieuwste serie food etiketteerders

07 maart 2024

MULTIVAC introduceert op Anuga FoodTec de nieuwe CL 1 serie dwarsbaan-etiketteerders. Deze serie is ontworpen voor compacte dieptrekverpakkingsmachines en laat zich zowel in nieuwe als bestaande machines integreren. Met ...