Innovatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Koelen en vriezen: allerminst een koud kunstje

Een gesprek over koelen en vriezen - specifiek over de werking van installaties en de isolerende eigenschappen van gebouwen - kan zomaar een ingewikkeld technisch verhaal worden. Gelukkig weten Ward Bliemer van Willemsen..

Lees meer

Jong talent bouwt aan toekomstproof voedselsysteem

27 juni 2025

Studenten van Inholland en Vonk presenteerden vorige week hun vernieuwende voedselideeën tijdens het FICA Summer Event in Delft. Het jaarlijkse event bracht hbo’ers, mbo’ers, onderzoekers en foodprofessionals samen rondo...

Merick Schoute: ‘Bewustzijn creëren, daar gaat het om’

23 juni 2025

Ze hebben ‘vette mazzel’ dat ze zijn doorgebroken, zegt Merick Schoute van Holie’s aan het eind van het interview met Vakblad Voedingsindustrie. Maar niets is minder waar: een creatieve mindset, slimme strategie, enorme ...

Online editie juni 2025: Koelen en vriezen | Bouw en verbouw

23 juni 2025

Ze hebben ‘vette mazzel’ dat ze zijn doorgebroken, zegt Merick Schoute van Holie’s aan het eind van het interview met Vakblad Voedingsindustrie. Maar niets is minder waa...

Yme Kuiper verbouwt met vertrouwen

23 juni 2025

Yme Kuiper uit Heerenveen draait al 166 jaar mee in de voedingsindustrie. Het familiebedrijf dat gespecialiseerd is in zuidvruchten, noten en zaden, groeit mee met de markt, klanten en technologie. Voor de recente uitbre...

Food Matters Live komt naar Rotterdam

23 juni 2025

Voor het eerst in zijn bestaan strijkt het in de UK en Ierland zeer succesvolle ‘Food Matters Live’ neer op het Europese vasteland, nergens minder dan in Nederland; wereldwijd koploper in voedselverwerking, distributie e...

Pand vleesverwerker Wellink van binnen weer als nieuw

23 juni 2025

F. Wellink Lekkerkerk BV behoort tot een van de grootste varkensvleesverwerkers van Europa. Het bedrijf is gestart in 1979 en gevestigd in Lekkerkerk. Na zo’n lange periode komt de onvermijdelijke vraag: renoveren of ver...

Ambacht en innovatie komen samen: Cérélia breidt uit

23 juni 2025

Door de verbouwing is het even zoeken naar de ingang van het pand van Cérélia aan de Baanhoek in Sliedrecht, maar de heerlijke geur van versgebakken pannenkoeken wijst de weg. De producent van onder andere koelverse pann...

Geen nieuwbouw, wél nieuwe standaarden voor De Jong

23 juni 2025

Koos de Jong van Visgroothandel De Jong stond op een tweesprong: ging hij een nieuw pand bouwen, of de huidige hoofdlocatie renoveren? Het werd (voorlopig) het laatste. Met de gloednieuwe wanden – afgedicht met innovatie...

Papieren dop zet verpakkingsindustrie in beweging

19 juni 2025

Tetra Pak test als eerste in de sector een papieren dop op de Tetra Brik® Aseptic 1000 Mid-verpakking. In samenwerking met Aneto, de grootste bouillonproducent van Spanje, loopt er nu een pilot die de stap naar duurzamer...

Redefine Meat introduceert nieuwe generatie ‘nieuw-vlees’

12 juni 2025

Redefine Meat heeft een nieuwe generatie plantaardig vlees gelanceerd in Nederland. De eerste twee producten: Redefine Burger en Redefine Beef Mince, zijn verkrijgbaar bij Jumbo, PLUS, Vomar en Picnic. De nieuwe producte...

Foodbedrijven wachten niet af, maar investeren nú

12 juni 2025

De regels worden versoepeld, maar de markt blijft scherp. Voor veel familiebedrijven in de voedingssector verandert dat weinig. Het Omnibusvoorstel mag dan op tafel liggen, de urgentie blijft voelbaar. Ze blijven investe...

Reststroom brouwgraan wordt clean-label emulgator

11 juni 2025

Reststromen uit de bierindustrie als volwaardig voedingsingrediënt? De Utrechtse scale-up MaGie Creations maakt die belofte waar. Met de introductie van PowerBond lanceert het bedrijf de eerste emulgator ter wereld op ba...

Nieuwe fermentatiefaciliteit voor de voedingsindustrie

06 juni 2025

De toekomstige Biotechnology Fermentation Factory (BFF) in Ede gaf op 6 juni een eerste inkijkje in wat het nationale open-access opschalingscentrum voor (precisie)fermentatie moet worden. Meer dan 180 genodigden bezocht...

Duurzamer verpakken met Smart Heating

05 juni 2025

MULTIVAC perfectioneert haar vorm- en sealprocessen met de nieuwe matrixverwarmingssystemen pixelHEAT en pixelSEAL, ontwikkeld in samenwerking met Watttron GmbH. Deze systemen spelen in op de groeiende vraag naar duurzam...

Avebe, TNO en WUR werken samen aan 3D-geprint voedsel

04 juni 2025

Royal Avebe werkt samen met TNO en Wageningen University & Research aan een innovatieve methode voor het maken van plantaardige vleesvervangers: 3D-voedselprinten. Met aardappelzetmeel als basis onderzoekt de coöpera...