Synchrone trommelmotoren
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Synchrone trommelmotoren

  • 11 oktober 2021

De synchrone trommelmotoren van Momentum Technologies hebben een zeer hoge vermogensdichtheid en leveren een enorm vermogen in een kleine diameter. In combinatie met hun hoge rendement en servo-eigenschappen zijn ze de beste keuze voor een breed scala van toepassingen. 

Enkele voorbeelden:

Voedingsindustrie - Olievrij en hygiënisch
Trommelmotoren van Momentum zijn olievrij. Dit sluit olieverontreiniging van het getransporteerde product uit. De goede afdichting (IP66/IP69K) maakt grondig reinigen eenvoudig en veilig. Door hun hoge rendement blijft het oppervlak koel en zal het product op de band niet opwarmen, wat de houdbaarheid ten goede komt.

Verpakkingsindustrie - Servo eigenschappen
Momentum trommelmotoren hebben ook zonder sensor al servo-eigenschappen die, in combinatie met de juiste frequentieregelaar, snel en nauwkeurig positioneren mogelijk maken. Uitgerust met encoders zijn deze trommelmotoren tot absolute topprestaties in staat. Dit maakt ze de juiste keuze voor nagenoeg alle hoog dynamische toepassingen zoals slicers, interleavers, dieptrekverpakkingsmachines, sorteermachines, etcetera.

Algemene machinebouw - Standaardisering
Door de hoge vermogensdichtheid en het grote snelheidsbereik waarbinnen het koppel constant blijft, kan het aantal varianten enorm worden teruggedrongen: één trommelmotor voor een veelvoud aan toepassingen. Dit bespaart op de hoeveelheid reservedelen. Het maakt de Total Cost of Ownership zeer interessant.

Alle toepassingen: hoog rendement
Momentum trommelmotoren zetten energie uiterst efficiënt om in beweging. Enerzijds door de toegepaste synchroon-technologie die een beter rendement heeft dan asynchrone uitvoeringen; anderzijds doordat het mechanische rendement geoptimaliseerd is door gebruikmaking van hoogwaardige materialen en bewerkingen. Er wordt dus flink bespaart op energie en dus op kosten daarvan. Dat past in een ‘groene’ bedrijfsfilosofie.

www.transportbandaandrijving.nl

Bron: TBA