delaware ‘state of the art’ ERP-oplossing
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

delaware ‘state of the art’ ERP-oplossing

  • 11 oktober 2021

delaware begeleidt wereldwijd klanten in onder meer de food, automotive en engineering bij hun zakelijke en digitale transformaties. In de Benelux nemen ruim 150 foodklanten de diensten van het bedrijf af, van vleesverwerkers tot koekjesproducenten.

“Bent u op zoek naar oplossingen om uw hele fabriek, snel en efficiënt te digitaliseren en wilt u realtime alle informatie voorhanden hebben? Dat kan met onze FAST-Solution for Food.” Aan het woord is Roy Meenderink van delaware. Hij loopt al 35 jaar mee in de foodindustrie en kent de vraagstukken in de branche. “Kennis is ons grootste goed, daarmee helpen we klanten in de foodbranche en daarbuiten, echt hun proces te verbeteren. Ons ERP-systeem – SAP S4/HANA– maakt ieders werk makkelijker”, stelt hij. “SAP is namelijk heel intuïtief in gebruik. Out of the Box en direct inzetbaar. Met FAST-Solution for  Food van delaware Netherlands, in combinatie met de digital core S4/HANA van SAP heeft de voedselproducent een ‘state of the art’ ERP-oplossing in huis waarmee hij direct een voorsprong heeft op concurrenten, voor nu en in de toekomst.” In Nederland is delaware op dit moment de grootste foodpartner voor het SAP-systeem. Het bedrijf heeft hier meer dan honderdvijftig consultants in dienst, met elk hun eigen kennisdomein

Minimale impact

“Wij begrijpen dat het implementeren van een nieuwe ERP oplossing een grote impact heeft op bedrijven”, vervolgt Roy. “Om deze transitie zo soepel mogelijk te laten verlopen, is onze internationale PROMAR-projectaanpak ontwikkeld. Binnen PROMAR wordt het project volledig gecontroleerd uitgerold met een duidelijk tijdspad. Wij nemen de medewerkers mee in de nieuwe manier van werken. Hierdoor krijgen onze klanten een project zonder verrassingen achteraf of onverwachte tegenvallers. Daarom voeren wij met trots de slogan ‘we commit, we deliver’.”   

Een klant vertelt

“Zelfscan, e-commerce, minder winkels, big data en social media zijn het nieuwe normaal. Om daarin mee te kunnen, hadden we een inhaalslag te maken”, vertelt Maarten Ebbens, een van de eigenaren van Concorp (producent van onder meer Autodrop en Oldtimers). “De implementatie van het ERP-systeem dat delaware leverde en implementeerde, heeft ons controle gegeven over ons ordermanagement en de integratie tussen logistiek en financiën beter inzichtelijk gemaakt. We weten nu wat de werkelijke kostprijs is van een Oldtimer, dus inclusief personeelskosten, en andere vaste en flexibele kosten. Ook helpt het systeem ons om de strategie op impulsverkoop te bepalen – heel belangrijk voor onze toekomst!”

Roy Meenderink

‘SAP is heel intuïtief in gebruik; Out of the Box en direct inzetbaar’

Binnen de FAST-Solution worden alle food-specifieke functionaliteiten ondersteund, zoals:

  • Receptuurbeheer met wisselende samenstellingen;
  • Voorraadbeheer op Bulk en Picklocatie met controle op THT;
  • Productieplanning rekening houdend met contaminaties;
  • Volledige MRP-planning met THT controle;
  • Out-of-the-Box EDI inrichting voor inkoop en verkoop;
  • Nutri-Score berekening en specificatiebeheer;
  • Volledige Track & Trace – Bottum-Up en Top-Down;
  • Machine learning voor Kwaliteitsvoorspellingen;
  • Geïntegreerde boekhouding
  • En nog veel meer…

Buiten deze functionaliteiten biedt het systeem ook volledig vrij in te richten gebruikersschermen. Het systeem toont de gebruiker alleen de gegevens die hij werkelijk nodig heeft om zijn werk goed te doen. Via vrij in te stellen parameters meldt het systeem actief aan de gebruiker wanneer er een probleem dreigt te ontstaan, zodat die direct kan ingrijpen. 

www.delaware.pro/foodnl

Beeld fabriek: © Bert Jansen Fotopersburo

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2021