Los uw vleespuzzel op in SPARC*
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Los uw vleespuzzel op in SPARC*

  • 07 september 2021

Sonac Functional Products kondigt met trots de opening aan van de geavanceerde faciliteit SPARC* om klanten te helpen met het ontwikkelen van innovatieve nieuwe vlees- en hartige producten.

In het nieuwe Sonac Product and Application Research Center (SPARC*) krijgen productspecialisten en klanten de kans om verschillende recepten en toepassingsmogelijkheden uit te proberen met Sonac's QRange dierlijke eiwitten. Sonac is onderdeel van Darling Ingredients. 

SPARC* is ontworpen om verschillende opties uit te proberen en grootschalige tests uit te voeren met industriële processen en machines. Doel is klanten de beste oplossingen te laten ontdekken voor dagelijkse ‘vleespuzzels’, zoals waterbinding, zoutreductie, vleeskleuring, sojavervanging, vetopname of textuurverbetering. “Met de hulp van onze specialisten en ons uitgebreide assortiment – 100% natuurlijke - vleeseiwitten kan SPARC* bedrijven helpen bij het ontwikkelen van duurzame, commercieel haalbare nieuwe producten,” zegt Arjan van Waes, directeur Sonac Functional Products.

Industriële machines voor betrouwbare resultaten

SPARC* is gevestigd naast Sonac’s food-grade productiefaciliteit in Vuren (NL), waar duurzame ingrediënten voor voeding worden vervaardigd. Hier zijn ook de sales-support en R&D teams aanwezig om expertise toe te voegen. De faciliteit beschikt over professionele machines; net een maatje kleiner dan in de voedingsindustrie worden gebruikt. “Binnen een realistische, praktische setting kunnen dus meerdere vleesproducten en verschillende batches gemaakt worden”, legt Arjan uit. “Met tests en proeven is gemakkelijk te zien hoe onze functionele QRange-eiwitten verschillende recepten kunnen verbeteren. En hoe deze optimaal te gebruiken. Dankzij SPARC* kunnen we klanten van over de hele wereld beter dan ooit ondersteunen en opleiden.” 

Hij kijkt ernaar uit om samen te werken aan de kansen die de QRange-eiwitten bieden voor het creëren van innovatieve vlees- en hartige producten, en deelt dan ook graag  zijn gedachten over hoe bij te dragen aan een duurzame, circulaire samenleving. “We hopen dat de vonk overspringt tijdens uw bezoek bij SPARC*, zodat u - samen met onze specialisten uw recepten door ontwikkelt naar producten waar consumenten dol op zijn.” 

Meer over Sparc*


Bron: ©Sonac