Wereldwijd bekendstaan als dé specialist
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Wereldwijd bekendstaan als dé specialist

  • 02 mei 2017
  • Door: Nicole Cordewener

60 procent van de orders die Sleegers Technique bv binnenkrijgt, komt uit Amerika. Ook klanten uit Australië, Duitsland, Thailand, Polen, Zweden en Spanje weten de weg naar Nieuwkuijk te vinden. Hoe bewerk je de markt als je klanten overal ter wereld zitten?

Beurzen en referenties

Huub Sleegers staat graag op verschillende vakbeurzen, overal in de wereld. Daar kan hij zich in korte tijd aan een groot publiek presenteren. Vaak komen klanten ook via mond-tot-mondreclame uit bij de Brabantse machinebouwer. “Dan hebben ze bijvoorbeeld gesproken met een tevreden klant van ons. We zitten ook bij grotere opdrachtgevers aan tafel, zoals Danish Crown. Dat geeft andere bedrijven vaak het vertrouwen om ons te vragen voor het bouwen van een bepaalde machine.”

Cultuur snuiven

Omdat het om zeer specifieke producten gaat, neemt Sleegers alle tijd om de wensen te inventariseren. “Vaak ga ik dan naar de klant toe, of ze komen bij ons langs. In onze showroom kan ik diverse modellen laten zien. We maken dan meteen van de gelegenheid gebruik om wat cultuur te snuiven. Of we gaan Bossche bollen en worstenbroodjes eten in Den Bosch. We nemen de tijd voor onze klanten. Het is goed om elkaar ook op persoonlijk vlak beter te leren kennen.”

Training in-house of in Nieuwkuijk

Sleegers benadrukt dat er vaak druk achter een opdracht zit. “We wachten rustig af tot beide partijen er klaar voor zijn.” Als dat het geval is, wordt de machine ontworpen, geproduceerd en  getest. Operators die de lijnen moeten bedienen, kunnen in Nieuwkuijk een uitgebreide training volgen. Op verzoek kan die ook in-house aangeboden worden. “Je moet daarin flexibel zijn en je aanpassen op wat de klant wil”, vindt Sleegers. “Als je alles wat je doet bijzonder goed doet, dan ga je vanzelf bekendstaan als dé specialist.” 

www.sleegerstechnique.com

Bron: © Sleegers Technique