Fermentatie kan smaak plant-based eiwitten verbeteren
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Fermentatie kan smaak plant-based eiwitten verbeteren

  • 14 oktober 2021

Een nieuw onderzoeksproject, deels gefinancierd door het Topsector Agri & Food initiatief van de Nederlandse overheid, heeft als doel nieuwe fermentatieprocessen te ontwikkelen om de kwaliteit en smaak van plantaardige eiwitten te verbeteren. 

Plantaardige-eiwitingrediënten bevatten vaak ongewenste verbindingen die onaangename smaken kunnen veroorzaken in eindproducten.  Het driejarige project "Biozuivering van plantaardige eiwitten" is gericht op de ontwikkeling van op fermentatie gebaseerde biozuiveringsprocessen om die ongewenste verbindingen uit plantaardige eiwitingrediënten te verwijderen. 

"Fermentatie is een eeuwenoude, bekende en veilige techniek in de voedselproductie, die wordt gebruikt in alles van alcoholische dranken en brood tot zuurkool en yoghurt. Maar het is veel breder toepasbaar dan dat. Met dit project willen we voortbouwen op bestaande ervaring met het gebruik van fermentatie om ongewenste componenten te verwijderen en dat meer algemeen toepassen bij de productie van nieuwe en verbeterde plantaardige voedingsproducten," aldus Vesela Tzeneva, Senior Project Manager bij NIZO.  

nizo.com

Bron: NIZO