Eetbare coatings voor fruit tegen voedselverspilling
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Eetbare coatings voor fruit tegen voedselver­spilling

  • 30 augustus 2021

Elk jaar wordt veel voedsel weggegooid. Een derde hiervan is voedsel dat bedorven of beschadigd is tijdens transport. Een nieuwe coatingtechnologie van Liquidseal houdt groenten en fruit tot twee keer zo lang vers. Op die manier helpt het bedrijf voedselverspilling te voorkomen en verpakkingsafval te verminderen.

Hoogwaardige polyvinylalcoholen (PVOH) van Kuraray, een producent van speciale chemicaliën, spelen hierbij een sleutelrol. Met behulp van het portfolio van hoogwaardige PVOH-polymeren van Kuraray kan Liquidseal zijn formuleringen zorgvuldig optimaliseren voor gevestigde processen en hechting op verschillende soorten schillen. Bovendien ondersteunt Kuraray de coatingexperts bij registratieprocessen en helpt het Liquidseal toegang te krijgen tot nieuwe toepassingsgebieden. Liquidseal werkt momenteel aan een nieuwe eetbare coating voor pruimen, appels en perziken op basis van een nieuwe PVOH-kwaliteit: Kuraray Poval™ 5-88 FA.

liquidseal.nl

Bron: Liquidseal