DSM stapt met Meatable in kweekvlees
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

DSM stapt met Meatable in kweekvlees

  • 16 september 2021

Innovatief voedingsbedrijf Meatable gaat samenwerken met Royal DSM voor de ontwikkeling van groeimedia voor kweekvlees. Groeimedia is een voedingsstofrijke vloeistof die de essentiële voedingsstoffen bevat zoals koolhydraten, eiwitten, zouten, vitaminen en groeifactoren die cellen nodig hebben om te groeien.

Groeimedia zijn momenteel naar schatting goed voor 50-90% van de productiekosten van kweekvlees. Als cruciale technologische en kostendoorbraken worden bereikt, zou kweekvlees een oplossing kunnen zijn die bijdraagt aan gediversifieerde, duurzame en gezonde voeding voor een groeiende wereldbevolking - en zal het een marktpotentieel van triljoen dollar hebben.

Wim Klop, Vice President DSM Biotechnology Center, zegt: "Eiwit is een essentieel onderdeel van een evenwichtige voeding en van vitaal belang voor een goede gezondheid. Toch heeft de productie ervan een grote ecologische voetafdruk. Met een wereldbevolking die naar verwachting zal groeien tot 10 miljard mensen in 2050, zal een grote verscheidenheid aan oplossingen voor duurzamere eiwitten nodig zijn. Kweekvlees is een van die veelbelovende, innovatieve eiwitoplossingen waarin DSM investeert. Onze betrokkenheid gaat veel verder dan investeren in Meatable via DSM Venturing. Met deze gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst zal DSM zijn unieke competenties in biotechnologie, zoals fermentatie, analyse en productieschaalbaarheid, inbrengen om de wetenschap van kweekvlees tot realiteit te helpen maken."

DSM en Meatable zullen zich niet alleen richten op de kosteneffectieve productie van groeimedia, maar ook op de ontwikkeling van de vleesachtige smaak en textuur van het eindproduct, wat belangrijke factoren zijn die de aankoopbeslissing van de consument beïnvloeden.

Krijn de Nood, CEO en mede-oprichter van Meatable: "Het bundelen van onze krachten met DSM zal ons onderzoeks- en ontwikkelingstraject aanzienlijk versnellen. Samen willen we de juiste voedingsingrediënten ontwikkelen in een fundamenteel kosteneffectiever en schaalbaar proces, om zo de leidende consumentenkeuze te worden voor gecultiveerd vlees."

www.meatable.com

Bron: Meatable