Cosun introduceert plantaardig eiwit isolaat uit Fava boon
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Cosun introduceert plantaardig eiwit isolaat uit Fava boon

  • 25 november 2021

Cosun introduceert een veelbelovend, nieuw product: Een eiwit isolaat uit de Fava boon. Het wordt klimaatvriendelijk geproduceerd, met een unieke combinatie van eigenschappen, waaronder een neutrale smaak, hoge oplosbaarheid en goede voedingswaarde. Ondanks dat dit project zich in een pilotfase bevindt, zal de eerste commerciële productie van Fava eiwit isolaat eind Q1 2022 plaatsvinden. 

Marcel van der Vaart, Business Development Manager bij Cosun: “De marktvraag naar zuivelalternatieven groeit al jaren, maar het is ook moeilijk om aan alle wensen van de consument te voldoen. Het probleem zit hem vooral in het feit dat de meeste plantaardige eiwitten de ongelukkige reputatie hebben een boonachtige, kartonachtige smaak te hebben. Steeds meer consumenten willen plantaardige producten eten, maar als de ervaring onder verwachting is, zullen ze het product niet opnieuw kopen. Smaak komt echt op de eerste plaats.”

“Met ons Fava eiwit isolaat heeft Cosun een plantaardig eiwit ontwikkeld dat mild smaakt, zelfs bij een hogere dosering. Ook het mondgevoel werd door de testpanels als ‘zacht’ en ‘romig’ ervaren. Dat maakt het mogelijk om grotere hoeveelheden eiwit aan een product toe te voegen, wat de voedingswaarde sterk ten goede komt.”

Fava garandeert clean label

Uit de testresultaten van Fava blijkt dat het eiwit isolaat niet alleen neutraal smaakt, maar ook goed scoort met een lage viscositeit en hoge oplosbaarheid. Dit vergroot de toepassingsruimte en maakt veganistische oplossingen in een breed scala aan producten mogelijk. Met haar Fava eiwit isolaat is Cosun erin geslaagd om de functionaliteit te leveren die nodig is om deze emulsie te maken zonder de noodzaak van extra stabilisatoren.

cosun.nl

Bron: Cosun