VERPAKKEN = MULTIVACCEN
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

VERPAKKEN = MULTIVACCEN

  • 01 mei 2018

Ooit was MULTIVAC vooral leverancier van dieptrekverpakkingsmachines en vacuüm kamermachines. Die tijd ligt ver achter ons. Wij doen veel meer. Wilt u een heel nieuwe verpakkingslijn? Wij pakken het project vanaf het prille begin tot en met het in productie nemen van de lijn op.

Het begint met het bepalen van het type, de afmeting en vorm van de verpakking. In ons applicatiecentrum organiseren we proefproducties van alle typen verpakkingen. Zo krijgt u als klant een waarheidsgetrouwe versie van het ontwerp in handen. Indien er nog aanpassingen moeten plaatsvinden, is dat geen enkel probleem. Gelijktijdig kijken we al naar de uitwerking van de ljjn. Wij bieden een zeer breed programma aan verpakkingsoplossingen met uitgebreide mogelijkheden in onder meer applicatie, capaciteit, budget en lengte van de verpakkingslijn. 

Totaaloplossingen

Net als vroeger hebben we nog altijd de redelijk eenvoudige machines die producten vacuüm verpakken. Maar de markt vraagt tegenwoordig om bredere oplossingen: om machines die multi-inzetbaar zijn, zowel harde als flexibele folies kunnen verwerken, en/of zowel een skin- als een MAP-verpakking kunnen produceren. Al deze mogelijkheden zijn bij ons standaard beschikbaar.

De vraag naar totaaloplossingen groeit. Klanten willen niet meer alleen een verpakkingsmachine, maar ook alle randapparatuur geïmplementeerd hebben. Aan die wens komen we tegemoet, met de mogelijkheden om bijvoorbeeld automatisch te vullen middels een sauspomp, met een multi-head weger of een robot.  Ook bieden we diverse oplossingen voor het bedrukken van folies of het voorzien van etiketten op de verpakking. Volautomatisch en volledig geïntegreerd in de machine. 

Voor het afvoeren van de verpakte producten zijn er standaard- én maatoplossingen. Denk aan de bekende in-liner, of - en dat zien we steeds vaker- een robotoplossing die meer flexibiliteit biedt.
Misschien wilt u nog een controleweger toevoegen, met metaaldetector of een X-ray om productvreemde delen in de verpakking op te sporen?  Dat kan! Ook hebben we allerlei oplossingen om etiketten op een verpakking te kleven: ‘gewoon’ aan de boven- en/of onderzijde, maar ook voor complexe etiketposities zoals een C-, D- of L-label zijn er mogelijkheden.

Aan het eind van de lijn worden de verpakte producten in dozen of kratten gelegd. Dat kunt u handmatig doen, maar ook deze stap kunnen we, met een robotoplossing, volledig voor u automatiseren.  

De verpakkingslijn is geplaatst, alles werkt. Daarmee houdt onze zorg echter niet op.  Wilt u uw operators wegwijs maken? Onze specialisten geven hen volledige trainingen, zowel ter plaatse als op de fabriek van MULTIVAC in Duitsland; net wat u wil.  

Verse levensmiddelen langer houdbaar verpakken in hernieuwbare schalen

Duurzaamheid staat wereldwijd hoog op de agenda. Bij verpakken van levensmiddelen draait het dan vooral om de keuze voor het verpakkingsmateriaal en het voorkomen van voedselverspilling. De Trayseal technologie van MULTIVAC maakt verse levensmiddelen langer houdbaar. Zeer geschikt voor verse vis- en vleesproducten, zuivelproducten, kant-en-klaar maaltijden en bewerkte AGF producten. Mede door de enorme variëteit aan trays (schalen en bakjes) in uiteenlopende vormen, afmetingen én materialen. Natuurlijk ook in hernieuwbaaar, recyclebaar en/of composteerbaar kunststof en karton. Sealen van de trays kan met vele varianten dekfolies. 

De automatische Traysealers van MULTIVAC zijn zeer geschikt voor het verpakken van relatief grote productieaantallen, bijvoorbeeld voor de productie van MAP-, EMAP- en vacuüm skinverpakkingen. We kunnen de machines uitrusten met onder andere automatische tray ontnesters, vulsystemen, etiketteerders, robots en diverse transportsystemen. Snel en gemakkelijk wisselen naar een ander formaat tray op dezelfde machine is geen enkel probleem meer. Afvullen van de trays hoeft overigens  niet op de machine georganiseerd te worden. Dit kan ook voorafgaand aan het sealproces plaatsvinden. 

Uiteraard is het ook mogelijk om relatief kleine en middelgrote productieaantallen levensmiddelen te verpakken, bijvoorbeeld met de MULTIVAC semi-automatische Traysealers. De compacte afmeting en mobiliteit van de semi-automatische serie machines maakt deze zeer flexibel in gebruik. 

www.multivac.nl

Bron: © Multivac