Schouten maakt plantaardig gehakt van reststromen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Schouten maakt plantaardig gehakt van reststromen

  • 15 juni 2021

Tempeh Gehakt is het nieuwste product van het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe. Het volledig plantaardige gehakt is deels gemaakt van reststromen uit één van de productiefaciliteiten van het bedrijf. Met het product speelt Schouten op een duurzame wijze in op de stijgende vraag naar gefermenteerde producten. Het tempeh gehakt komt beschikbaar voor de retail, het out-of-home kanaal en de voedselverwerkende industrie.

Tegengaan voedselverspilling

Tijdens de productie van andere tempeh producten komen er reststromen vrij. “Omdat wij voedselverspilling zoveel mogelijk willen tegengaan en het restproduct volledig veilig en bruikbaar is, zetten we dit, na een kleine bewerking, als Tempeh Gehakt in de markt’’, vertelt R&D directeur Niek-Jan Schouten. Gehakt is binnen de plant-based markt één van de belangrijkste productgroepen. 

Twee varianten

Schouten brengt twee varianten op de markt. Een gekruide variant en een niet-gekruide variant. De laatste variant is met name bedoeld voor consumenten of productontwikkelaars die zelf nog een smaak willen toevoegen aan het product. Het product is zeer makkelijk te bereiden en in te passen in bestaande recepturen waar normaal vleesgehakt in wordt gebruikt. 

www.schoutenfood.com

Bron: Schouten Europe