Nutreco en Mosa Meat willen kostprijs kweekvlees verlagen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nutreco en Mosa Meat willen kostprijs kweekvlees verlagen

  • 25 oktober 2021

Nutreco en Mosa Meat maken op 21 oktober bekend dat het Europese REACT-EU-programma voor herstelsteun hun gezamenlijke 'Feed for Meat'-project beloont met een subsidie van bijna 2 miljoen euro om de cellulaire landbouw vooruit te helpen en gekweekt rundvlees op de EU-markt te brengen. 'Feed for Meat' heeft tot doel de kosten voor het telen van vlees te verlagen en de duurzaamheid van de waardeketen van de cellulaire landbouw verder te verbeteren. 

De REACT-EU-steun werd toegekend voor onderzoek en ontwikkeling (O&O) naar een verlaging van de kosten van celcultuurmedia, de duurste stap in het proces van het kweken van rundvlees. Het programma zal O&O financieren dat specifiek gericht is op de "basale" of basismedia waarin de rundercellen groeien. Door af te stappen van farmaceutische producten en in plaats daarvan gebruik te maken van bijproducten van diervoeder- en levensmiddelenkwaliteit uit de bevoorradingsketen van Nutreco, verwacht Mosa Meat dat het de kosten van de basismedia aanzienlijk kan verlagen.

Nutreco en Mosa Meat streven naar de hoogste opbrengsten in celgroei met de laagste milieu-impact, door gebruik te maken van bijproducten uit de levensmiddelen- en diervoederindustrie en de ingrediënten te selecteren met de laagste milieu-voetafdruk. Volgens een onafhankelijke studie van de levenscyclusanalyse zal de productie van gecultiveerd rundvlees naar verwachting de impact op het klimaat met 92% verminderen, de luchtvervuiling met 93%, 95% minder land gebruiken en 78% minder water gebruiken in vergelijking met de industriële productie van rundvlees.

Mosameat.com

Bron: Mosa Meat