Kan groente in de winkel en op het bord nog verser?
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Kan groente in de winkel en op het bord nog verser?

  • 15 juni 2021

Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo gaan samenwerken aan innovatieve oplossingen om verse groente langer houdbaar te maken, voedselverspilling tegen te gaan en nieuwe duurzame verpakkingsmaterialen te ontwikkelen. Op donderdag 10 juni 2021 ondertekenden beide partijen een overeenkomst als start van de samenwerking.

Verser, slimmer en duurzamer produceren

Korte aanvoerlijnen en snelle, efficiënte verwerking zijn belangrijk om verse groente ook echt vers in het winkelschap en op het bord van de consument te krijgen. Hessing Supervers is onlangs gestart met de bouw van een nieuwe productielocatie in Greenport Venlo die nog meer consumenten van verse groente kan gaan voorzien. Om de groente die Hessing in Venlo gaat verwerken nog verser, slimmer en duurzamer te produceren, gaat het samenwerken met Brightlands Campus Greenport Venlo.

Minder verspillen, beter verpakken en nieuwe teeltvormen

Op allerlei vlakken gaan beide partners werken aan verbetering en verduurzaming van de groenteverwerking. Zo bedenken ze innovatieve oplossingen om de houdbaarheid van verse groenteproducten te verbeteren. Dat kan gaan om nieuwe verpakkingswijzen of het verkorten van de tijd tussen oogst en consumptie. Ook onderzoeken beide partijen nieuwe teeltvormen, zoals waterteelt waar Hessing al langer mee experimenteert. Verder zijn het verwaarden van reststromen, het zoeken naar duurzame verpakkingsmaterialen en het vergroten van de mogelijkheden voor elektrisch vervoer, thema’s die de samenwerkingspartners oppakken.

hessingsupervers.nl

Foto: Op 10 juni ondertekenden Saskia Goetgeluk (Brightlands Campus Greenport Venlo) en Frank Hessing (Hessing Supervers) een overeenkomst als start van hun samenwerking aan innovatieve toekomstgerichte oplossingen rondom verse groente.

Bron: Hessing Supervers