IoT in de voedingsindustrie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

IoT in de voedings­in­dustrie

  • 26 oktober 2020

“Stilstand verminderen en onverwachte service-interventies voorkomen, staan hoog op de prioriteitenlijst van foodfabrikanten”, vertelt dr. Marcus Korthäuer, CEO en eigenaar van ESPERA in een interview over IoT in de voedingsmiddelenindustrie. “Nieuwe functies op onze verpakkingsmachines zorgen ervoor dat processen duurzaam worden geoptimaliseerd en de productie-efficiëntie verbetert.” 

dr. Marcus Korthäuer, CEO en eigenaar van ESPERA

Wat is de invloed van verpakkingstrends op het etiketteringsproces van vleesproducten?

“Materialen met een laag kunststofgehalte en volledig absorbeerbare verpakkingsmaterialen veranderen de verpakkingsmarkt; denk aan skinverpakkingen. Deze materialen vormen een grote uitdaging voor het etiketteren, omdat ze onregelmatig gevormd zijn. Bovendien zijn geen twee producten hetzelfde. Digitale technologieën maken het mogelijk om het etiket toch altijd op de juiste positie van de verpakking te plaatsen, met een snelheid tot 150 verpakkingen p/minuut. De 3D Cam van ESPERA, die automatisch de perfecte etiketteerpositie detecteert, is een goed voorbeeld van deze technologie.” 

Kunt u nog een voorbeeld noemen van de digitale technologieën van ESPERA?

“Met nieuwe sensortechnologieën maken we de thermische printkop transparant en zichtbaar voor de operator. De operator kan via het geïntegreerde hulpsysteem de thermolijst actief beïnvloeden. Hij/zij kan de drukkwaliteit controleren, aanpassen en de levensduur verlengen. Ongeplande storingen en onleesbare etiketten worden zo vermeden. Het verhogen van de efficiëntie en het optimaliseren van processen is mogelijk in elk bedrijf dankzij het gebruik van deze digitale technologieën.”  

www.espera.com | espera-next-generation.com

Bron: Espera