Interleaver met slicer: Een solide combinatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Interleaver met slicer: Een solide combinatie

  • 02 mei 2017
  • Door: Nicole Cordewener

Sleegers Technique bv is dé specialist als het gaat om velletjes onder of tussen iets plaatsen. Wanneer de snijmachine een plak kaas of worst gesneden heeft, kan meteen een folietje tussengevoegd worden: interleaven. Dit voorkomt dat producten aan elkaar gaan plakken.

Hoge snelheid

“Een interleaver plaatsen we altijd direct in de slicer”, zo legt directeur Huub Sleegers uit. “Deze solide combinatie is het meest efficiënt en ook het snelste. Zo kunnen we tot wel 400 stuks per minuut snijden en interleaven. Dat zijn hele hoge snelheden met een hele lage foutmarge.”


Interleaven is precisiewerk

En dat is best knap als je bedenkt dat het een enorm precisiewerkje is. Sleegers: “Je moet rekening houden met de afmetingen en het gewicht van het product, maar ook van het folietje. En het velletje moet goed gepositioneerd zijn en op de juiste plek op het vlees of de kaas terechtkomen. Interleaven is een heel specifiek onderdeel van het proces, waar diverse technieken voor nodig zijn.”

Huidige machine upgraden

Veel bedrijven beschikken al over een snijmachine, maar nog niet over een interleaver. Dankzij Sleegers Technique bv kan de bestaande machine een upgrade krijgen. “Dit bespreken we altijd vooraf met de klant en alles gebeurt volgens zijn wensen. Maar we kunnen in veel gevallen een interleaver toevoegen. Dat is voordeliger dan een compleet nieuwe machine neerzetten.”

www.sleegerstechnique.com

Bron: © Sleegers Technique