Ben jij al klaar voor een gasloos productieproces?
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Ben jij al klaar voor een gasloos productie­proces?

  • 16 november 2021

Het is overduidelijk dat gas gaat verdwijnen. Mogelijk heeft u zich al verdiept in de verschillende mogelijkheden om uw stoominstallatie of zelfs uw complete productieproces te verduurzamen. Maar hoe pakt u dat aan, stoom produceren zonder gas? Scharff Techniek helpt u met de eerste stappen.

De eerste stappen

Er zijn verschillende alternatieven op de markt voor gasloze stoomproductie; één daarvan is het opwekken van stoom met elektriciteit. Dat wordt gedaan door middel van een elektrische stoomketel of e-boiler, waarbij geen emissie wordt uitgestoten.

Een elektrische stoomketel wordt aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Overweegt u deze oplossing? Neem dan allereerst contact op met uw energieleverancier om te weten te komen of een elektrische aansluiting mogelijk is en welk vermogen maximaal geleverd kan worden.

Wanneer u weet dat een aansluiting mogelijk is, neemt u contact op met een stoomketelleverancier. Scharff Techniek kan namelijk samen met u, uw stroomverbruik voorrekenen aan de hand van uw productiewensen en de bijpassende stoomketel(s). Het elektrisch vermogen dat nodig is, is afhankelijk van uw stoomvraag. Variabelen als de temperatuur en de opwarmtijd zijn daarbij van belang. Vervolgens kan het benodigde vermogen worden gecheckt met de energieleverancier.

Verduurzamen met kleine ingrepen

Is de aansluiting van een elektrische stoomketel (nog) niet mogelijk? Er zijn ook andere maatregelen die u kunt treffen in de tussentijd om het brandstofgebruik te verminderen. Dit kan wel oplopen tot 25% door het verlagen van de stoomdruk, het isoleren van ketel en leidingen, regelmatige controle condenspotten en uitzetten van de stoomketel wanneer er langere tijd geen stoomvraag is. 

Starten met de elektrificatie van uw stoominstallatie

Nu al werken aan de CO2-uitstoot van uw bedrijf? Techniek levert al meerdere jaren e-boilers en elektrische stoomketels en adviseert graag over duurzame alternatieven op het gebied van stoom. Wij starten graag het elektrificatie traject met u samen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

scharfftechniek.nl

Bron: Scharff Techniek