Attica neemt het voortouw in gezonde voeding
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Attica neemt het voortouw in gezonde voeding

  • 16 november 2021

De regio Attica (Griekenland) heeft zich dynamisch ontwikkeld in de sector van de gezonde voeding. De laatste jaren innoveren steeds meer bedrijven en maken zij gebruik van onderzoek en nieuwe praktijken om producten die al in productie zijn te optimaliseren, maar ook om pionierswerk te verrichten bij de productie van nieuwe producten die de normen in de wereldgezondheidsvoedselindustrie verhogen. 

De primaire sector van Attica vertoont een aanzienlijke activiteit, uit studies blijkt dat dit te danken is aan de toegenomen arbeidsproductiviteit, de nabijheid van de hoofdstad van Griekenland, Athene, die een sterk consumentencentrum van het land is, het soort producten dat wordt geproduceerd, het relatief grote landbouwareaal, en de toepassing van modernisering van de productie. Producten van hoge kwaliteit, zoals extra vergine olijfolie, wijn, pistaches, vijgen, bloementeelt, groenten, honing, geitenmelk en -vlees en feta BOB behoren tot de topproducten die worden geproduceerd en die een concurrentievoordeel voor de regio opleveren en een gezonde voeding bevorderen. 

Maar is deze verschuiving van bedrijven in de richting van de productie van gezonde voedingsmiddelen slechts een trend om hun klantenbestand uit te breiden, of is het iets meer? Het antwoord is klinkend en wordt gegeven door de feiten. Voedselbewustzijn in Griekenland is niet alleen een trend, het bouwt industrieën op en de regio Attica financiert dergelijke bedrijfsinitiatieven. 11 in Attica gevestigde bedrijven nemen deel aan de expo FREE FROM die op 23 en 24 november in Amsterdam plaatsvindt. Diëten zonder gluten, zuivelproducten of dierlijke producten zijn gangbare diëten en geen zeldzame keuzes meer. Helios, een pastabedrijf, en Gaia, een bakkerij uit Attica, kennen de glutenvrije markt goed en bieden hun klanten tal van mogelijkheden. Bedrijven als Telia Olive Oil, Tresors De Grece, Artion Greek Foods zijn producenten van of handelaars in extra vergine olijfolie van topkwaliteit, terwijl Hellas Quality Products van verse knoflookproducten en Olon Group een verscheidenheid aan superfoods aanbieden. Producten op basis van johannesbrood van Raks Petrakis, suikervrije bakkerijproducten van Tsanos, biologische koekjes van Dear Greece en biologische repen van Sesamis staan in het teken van verwerkt voedsel zonder conserveringsmiddelen. De regio Attica heeft al een sterke aanwezigheid opgebouwd en is bezig aan een snelle opmars in de wereldvoedselindustrie.

freefromfoodexpo.com

Bron: Free From