Robotisering & Digitalisering 2018

Nieuw logo Foodvalley

13 November 2018

Foodvalley voert sinds 1 oktober een nieuw logo. De nieuwe pay-off luidt ‘Shaping the Future of Food’. Foodvalley NL en Regio Foodvalley willen daarmee duidelijk maken waar Foodvalley voor staat en de zichtbaarheid van h...

Doorstart voor Doeschot

13 November 2018

Op 3 oktober jl. werd Doeschot bv te Alkmaar (Noord-Holland) door de rechtbank failliet verklaard. Na het faillissement heeft de DERO GROEP uit Nieuw-Vennep het bedrijf overgenomen, en per 15 oktober jl. voortgezet onder...

Worstenbrood kerstpakket

13 November 2018

Wilt u uw relaties op een originele en typisch Brabantse wijze een fijne kerst toewensen? De Bakkende Brabander kan daarbij helpen met een authentiek echt Brabants Worstenbrood kerstpakket. Een ambachtelijk worstenbro...

Varkensvlees met 2 sterren

13 November 2018

Voor het eerst ligt er varkensvlees met 2 sterren in de Nederlandse supermarkten. Het vlees is afkomstig van varkenshoudster Annechien ten Have uit het Groningse Beerta. Haar Hamletz-varkens worden gehouden in een vri...

De werkelijke kosten van ons voedsel

13 November 2018

Maar liefst 9 op de 10 Nederlanders denken in de komende vijf jaar meer te moeten betalen voor boodschappen om het milieu te sparen. Toch is slechts 37 procent hiervan een overtuigd voorstander. Ruim een kwart is niet be...

Grenzen van de nieuwe norm ISO

13 November 2018

Tijdens het NEN-congres op 26 september 2018 werd de nieuwe ISO 22000:2018 toegelicht en de Nederlandse vertaling van deze norm gepresenteerd. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen? De belangrijkste veranderingen ten ...

Robotisering: The future never ends

13 November 2018

We raken al gewend aan termen als industrie 4.0, internet of things, big data, artificial intelligence, virtual en augmented reality. Maar kennen we ook de werkelijke betekenissen? Weet u wat de impact ervan is op uw bed...

Robotiseren: Wens, Noodzaak en Droom

13 November 2018

Bij planvorming en het opstellen van een programma van eisen bekruipt me vaak het gevoel met een stel kinderen door een supermarkt te lopen. Iedereen gooit van alles in de kar omdat het mooi, lekker en leuk is. Bij de ka...

Resultaat na 3 jaar lage infectiedruk

13 November 2018

Het Nocotech desinfectiesysteem verlaagt de infectiedruk in kritische productieruimtes. Het systeem, geleverd door Simpel Desinfecteren,  wordt sinds januari 2016 gebruikt in de voedingsindustrie. Dat de infectiedru...

High Tech & ICT innovaties

13 November 2018

Op AgriFoodTech 2018 worden de allernieuwste innovaties getoond en besproken. Welke invloed hebben High Tech & ICT innovaties op uw bedrijf? De ontwikkelingen in robotica, sensortechnologie, fotonica, vision, machine...

Vacuüm drogen en coaten in één

13 November 2018

Met de nieuwe Vacuum droger/coater kunt u producten onder vacuüm drogen én coaten in één machine. Vacuüm zorgt ervoor dat de verdampingstemperatuur, waarbij vloeistof overgaat in gas, lager is. Onder vacuüm kan je dus bi...

Voedselveiligheid en ambacht hand in hand

13 November 2018

Bij Zalmhuis Steur wordt zalm al een eeuw op dezelfde wijze geconserveerd en gerookt. Die ambachtelijke werkwijze komt de smaak en kwaliteit ten goede. Maar hoe waarborg je dan de voedselveiligheid? Het was begin vori...