Foodprocessing 2019

Foodprocessing 2019

09 April 2019

Iedere dag is het weer raak. Na een dag werken voor ‘brood op de plank’ moet er voedsel op tafel komen. De trend in Nederland is ‘puur, eerlijk en ambachtelijk’. De actuele eis van drie hongerige pubers en twee vermoeide...

Timemanagement

08 April 2019

Ken je dat? Je bureau is geel en roze van de post-its, want alles is even belangrijk en moest gisteren klaar zijn. Dat ene telefoontje, die klant die je nog wil bezoeken maar waar je geen contact mee krijgt, vragen via d...

No compromise

09 April 2019

Ik ben afgelopen jaar verschillende keren in India geweest. Ik kwam er ook in productiebedrijven; zoals een fabriek waar een traditionele zoete lekkernij ‘Ladoo’ wordt gemaakt. Van (kikkererwten)meel, vaak verschillende ...

Arbeidsproductiviteit stijgt verder

09 April 2019

‘Meer inzet van robotisering en data-technologie maakt de voedingsindustrie veiliger, aantrekkelijker en concurrerender’, aldus het ING-rapport ‘Foodtech: Technologie in de voedingsindustrie’. Sector Banker Food & Agri C...

Sleutelen aan het machinepark

09 April 2019

Van boer tot supermarkt wordt de voedingsketen beïnvloed door trends en ontwikkelingen binnen en buiten de branche. Óók de engineering moet de veranderingen bijbenen.  De groeiende vraag naar veilig, gezond en vers vo...

Doggybag

09 April 2019

Voor wie ‘processen’ we food? Vroeger kookte de consument zijn maaltijden, later begon hij te assembleren en tegenwoordig is het vooral kant-en-klaar. We grazen tot wel 42 eetmomenten per week bij elkaar.  Voeding als...

Gamechanger zoekt medestanders

09 April 2019

In november won hij de ‘Purpose Award 2018’: Remco Kok, Campofrio-Benelux CEO, startte een revolutie bij Stegeman en Imperial Meat Products. Zijn doel: in 2025 een halvering van de hoeveelheid vlees in de producten. Zijn...

Industriële ambacht centraal

09 April 2019

Nijland B.V., verwerker en producent van kip en vegetarische producten, luistert continue naar de markt. Met behulp van de nieuwste techniek, springt het met steeds nieuwe innovaties in op de wensen van de klant.  Het...

Hoe krijg je de vezelstructuur?

09 April 2019

Voor producenten is het een uitdaging om voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte, zoals vegetarische producten, een vezelachtige structuur te geven. De gebruikte technologie heeft (naast de gebruikte eiwitten en ander...

De voordelen van leasing

09 April 2019

Hoe krijg je de financiering van je bedrijfsmiddelen rond? Soms lukt het niet bij je eigen bank. Prettig als je een partij kent die je de weg wijst in het soms onbekende financieringslandschap, zodat je investering alsno...

Blik op de toekomst

09 April 2019

Ik heb een teleurstellende en misschien zelfs schokkende mededeling: de Slagersvakschool bestaat niet meer! Het is niet anders. We konden het niet meer volhouden. ‘Echt!? Maar sinds wanneer dan? En waarom wisten we dat n...

Zweistra schakelt voor toekomst

09 April 2019

Zweistra transformeerde van kwaliteitsslagerij annex worstmakerij naar vleesverwerkingsfabriek ‘Uw makerij’ voor slagerijen, horeca en groothandels. De productieruimte groeide van 50m2 naar 1500m2, het aantal recepturen ...