Updates
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

‘Same game, new rules’

‘Tijdens INTERVISIE 2019 krijg je zicht op actuele trends en de relevantste ontwikkelingen binnen de retail. Zodat je de nieuwste inzichten kunt toepassen voor je eigen business.’ De uitnodiging belooft veel. Niet zo vre..

Lees meer

Op zoek naar kansen in een onzekere wereld

02 December 2019

In 2020 wordt de mondiale markt voor dierlijke eiwitten geconfronteerd met een onzekere wereld, maar er zijn nog steeds kansen te vinden. De Afrikaanse varkenspest domineert de vooruitzichten, die in 2019 tot ongekende v...

Poster Visindustrie

14 October 2019

Na het succes van de A1-poster met daarop de structuur van de Nederlandse vleesindustrie is het tijd voor de Nederlandse Visindustrie. Er verandert gedurende een jaar zoveel in Nederland door fusies en failliss...

Voedingsindustrie blijft stabiele sector

11 October 2019

Uit de jaarlijkse Monitor van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI), die op donderdag 10 oktober is gepresenteerd, blijkt dat de levensmiddelenindustrie in Nederland zich wederom zeer stabiel blijft ont...

Krattenwassen in NL: de verborgen kosten

18 September 2019

In de nasleep van het onderzoek naar de hygiëne en kwaliteit van krattenwassen in Nederland (2018), kreeg Clean Machine veel vragen van klanten en relaties uit de branche. Een terugkerend thema was de opbouw van de koste...

Consumptie groente en fruit stagneert

16 September 2019

Sinds de verhoging van het lage btw-tarief begin dit jaar, is de consumptie van groente en fruit gestagneerd. Supermarkten verkochten 2% minder vers fruit en slechts 1% meer verse groenten. Ongeveer 18% van de consumente...

Extra controle NVWA bij warm weer

22 July 2019

Vanwege de verwachte hoge temperaturen treedt vanaf maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2019 het Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen in werking. Ook voeren inspecteurs van de Nederlandse Voed...

Ambivalentie rondom tonijn

02 May 2019

Nederland houdt van tonijn. Dat staat buiten kijf. Als steak, op een pizza, door een salade of in een trendy maki sushiroll – tonijn staat op de tweede plaats van de favoriete en meest gegeten vissoorten in ons land, voo...

Exportwaarde vlees daalde in 2018

10 January 2019

De waarde van de Nederlandse export aan landbouw- en voedingsproducten groeide in 2018 met 1,3&. Dit zijn positieve cijfers ten opzichte van 2017, toen steeg de uitvoerwaarde voor de foodsector namelijk met 6%. De uitvoe...

Verhoging lage btw tarief gaat door

21 December 2018

De Eerste Kamer heeft op 18 december ingestemd met ruim 60 belastingmaatregelen voor burgers en bedrijven. Dit betekent dat de belastingtarieven vanaf volgend jaar omlaag gaan en de heffingskortingen (belastingkortingen)...

Vinkje verdwenen, nieuw logo nodig

19 October 2018

Fabrikanten mogen per 19 oktober 2018 geen gebruik meer maken van het Vinkje. De Consumentenbond is tevreden met het feit dat het misleidende logo verdwijnt op voedselverpakkingen. Echter vinden zij wel dat er een ander ...

Voedselproductie grootste oorzaak natuurverlies

17 October 2018

91 procent van de Nederlanders weet niet dat onze voedselproductie wereldwijd de grootste oorzaak is van natuurverlies. Dat blijkt uit onderzoek dat het Wereld Natuur Fonds publiceert op Wereldvoedseldag (16 oktober). On...

Marketingrapport Slagersbranche 2018

12 October 2018

Marktdata.nl heeft een uitvoerig onderzoek uitgevoerd onder slagerijen in Nederland. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het Marketingrapport Slagersbranche 2018. Het Marketingrapport Slagersbranche 2018 b...

Nederlanders eten ongemerkt gezonder

09 October 2018

Elk jaar worden er - in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling - door de levensmiddelenindustrie en supermarkten afspraken gemaakt over verlaging van suiker, zout en verzadigd vet. Uit een recent overzicht blijkt d...

Van BRC Food 7 naar BRC Food 8

09 October 2018

Het British Retail Consortium (BRC) bracht augustus 2018 een nieuwe versie van de Global Standard Food Safety, versie 8 van deze norm. In versie 8 staat betrokkenheid in iedere laag van de organisatie centraal. Wat veran...

Krattenwassen ver onder de maat

17 September 2018

Zeker 56% van de bedrijven doet geen hygiënecontrole na het reinigen van voedsel- en warenkratten. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek naar de hygiëne en het kwaliteitsniveau van krattenwassen in Nederland. Dit percen...