Updates
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

FNLI: Voortbestaan foodproducenten sterk onder druk

De FNLI maakt zich grote zorgen over de continuïteit van Nederlandse voedingsmiddelenproducenten. Door de explosief gestegen energiekosten komen zij steeds meer in het nauw. Een groeiend aantal producenten in verschillen..

Lees meer

HAK stopt productie wegens hoge energieprijzen

04 oktober 2022

Groenten- en peulvruchten fabrikant HAK plant in januari 2023 een korte productiepauze in vanwege de sterk oplopende energieprijzen. Het gaat om een pauze van zes weken. Volgens de organisatie is het met de huidige energ...

CSRD raakt steeds meer voedingsbedrijven

22 september 2022

Nieuwe Europese richtlijnen dwingen grote bedrijven nog scherper hun duurzaamheidsrapportages op te stellen en te publiceren. Zijn deze in lijn met de Parijs klimaatakkoorden en gaan bedrijven met hun uitvoeringsagenda d...

99,6 procent slachterijen voldoet aan regelgeving

21 september 2022

"In 2021 heeft de NVWA liefst 88.000 inspecties uitgevoerd bij de Nederlandse slachterijen. Uit de nieuwe Naleefmonitor van de NVWA blijkt dat de bedrijven voor liefst 99,6% aan de wet- en regelgeving hebben voldaan. De ...

Big data brengt voedselveiligheid naar higher level

20 september 2022

Nieuwe en krachtige algoritmen en bio-informaticahulpmiddelen maken de ontwikkeling van modellen mogelijk waarmee uitbraken van door voedsel overgedragen ziekten véél beter zijn te voorspellen. Nestlé en Mars behoren tot...

20 Procent omzetstijging voedingsindustrie

20 september 2022

De omzet van de voedingsindustrie steeg in juli dit jaar vergeleken met juli vorig jaar met 19,6 procent. Begin juli dit jaar had driekwart van de ondernemers in de voedingsindustrie wel last van productiebelemmeringen e...

Onstuimig najaar foodindustrie

19 september 2022

Sterk oplopende kosten en grote onzekerheid aan de afzetkant zorgen voor bijzondere tijden in de foodindustrie. Op de korte termijn zijn inflatie en een mogelijke recessie de belangrijkste strategische thema’s voor veel ...

Poster Vlees, Vis, AGF en Zuivel

13 september 2022

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES, VIS, AGF en sinds 2022 ook de poster ZUIVEL. Op de posters vind je de structuur van de diverse verwerkende industrieën. Vanwege de grote vraag hebben we deze ...

Verpakking is de nieuwe grondstof

09 september 2022

Of we het nou leuk vinden of niet: er komt zeer strenge wet- en regelgeving op ons af op verpakkingsgebied. We bevinden ons in de stilte voor de storm. LEES DIT ARTIKEL NIET als je een fan bent van struisvogelpolitiek. ...

Prijsbewustzijn consument neemt drastisch toe

06 september 2022

Het streven naar een gezonder voedingspatroon neemt af nu de dreiging van COVID-19 voorlopig is afgewend. Er wordt weer meer onbekommerd lekker gegeten. Maar het prijsbewustzijn van consumenten is drastisch toegenomen. Z...

EU-export varkensvlees 25% gedaald

30 augustus 2022

De export van varkensvlees uit de EU is in de eerste zes maanden van 2022 met bijna 25 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Een flinke groei van de export naar onder andere Japan, Korea en de Filipi...

Omzet voedingsindustrie stijgt met 28,3 procent

30 augustus 2022

In het tweede kwartaal van 2022 was de omzet van de voedingsindustrie 28,3 procent hoger dan een jaar eerder, grotendeels door hogere prijzen. Bijna 11 procent van de producenten in de voedingsindustrie verwacht in het d...

UPDATE: Duurzame arbeid in vleessector

15 augustus 2022

In de zomer van 2021 zijn diverse gesprekken gevoerd met de toenmalige Ministers van LNV en SZW, vakbonden en de Dierenbescherming over de positie van werknemers in de vleessector. Deze gesprekken hebben geleid tot een i...

Vleesvervangers nu goedkoper dan vlees

15 augustus 2022

Vlees, zuivel, groente, fruit, brood, benzine… alles is duurder geworden door de inflatie en hoge grondstofprijzen. Alles, behalve vleesvervangers. Met de sterk toegenomen vleesprijzen zijn vleesvervangers opeens een goe...

Trendbreuk: Daling in aantal vleesaanbiedingen

21 juli 2022

Het aantal vleesaanbiedingen is voor het eerst sinds 2015 gedaald. Dat blijkt uit de foldermonitor van Wakker Dier. Waar het aantal vleesaanbiedingen in het eerste half jaar van 2021 nog een recordhoogte bereikte, is het...

Jan-Willem Grievink: 'Mega revolutie in de supermarkt'

12 juli 2022

Jan-Willem Grievink, oprichter en oud-directeur van Food Service instituut Nederland (FSIN), sprak op 16 juni op het event ‘Retail meets Foodindustrie’ over het veranderende retaillandschap en de vele kansen die dat bied...