Updates
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Foodservicemarkt 2022: € 5,8 miljard groei

FoodService Instituut Nederland (FSIN) meldde op het jaarlijkse FSIN Brunchcongres tijdens de Horecava dat de omzet van de foodservicebedrijven in 2022 is gestegen met ruim 40%, naar een omzet van €19,1 miljard. Ondanks ..

Lees meer

Lagere productie verwacht in voedingsindustrie

10 januari 2023

Ruim 16% van de ondernemers in de voedingsindustrie meldde begin december een productiedaling te verwachten in de volgende drie maanden (december 2022 t/m februari 2023), het hoogste aantal sinds juli 2022. Dit is in lij...

Rabobank: Bedrijven in dierlijk eiwit staan voor een keerpunt

07 december 2022

Bedrijven in dierlijk eiwit staan voor een keerpunt en moeten inspelen op structurele veranderingen in de markt, zelfs met productieniveaus en prijzen die volgend jaar waarschijnlijk hoog zullen blijven, aldus de Raboban...

5 trends die verschil gaan maken in de foodsector

29 november 2022

De Nederlandse foodsector is flink in beweging. Gemakstrends, waaronder bezorging, zorgen al jaren voor groei in de sector. Vrij nieuw is de aandacht voor mentaal gemak. Keuzestress verminderen wordt de komende jaren een...

Poster Vlees, Vis, AGF en Zuivel

20 november 2022

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES, VIS, AGF en sinds 2022 ook de poster ZUIVEL. Op de posters vind je de structuur van de diverse verwerkende industrieën. Vanwege de grote vraag hebben we deze ...

Foodproducent krijgt moeite met doorberekenen hogere kosten

11 november 2022

Een opeenstapeling van hogere kosten in verschillende schakels van de keten zorgt voor een historische stijging van de afzetprijzen in de levensmiddelenindustrie. De komende periode zullen een aantal van deze kosten naar...

LTO Nederland wil aanvulling op Agro-Nutrimonitor

10 november 2022

Eind oktober 2022 publiceerde de WUR in opdracht van de ACM de Agro-Nutrimonitor. LTO Nederland reageert op het onderzoek, dat vooral de jaren 2018-2020 betreft. De organisaties waarderen de inspanningen van het minis...

Marketingclaims biologisch, wat mag je zeggen?

08 november 2022

Om de boodschap van biologisch over te brengen op de consument, is goede communicatie natuurlijk erg belangrijk. Bijvoorbeeld via claims op etiketten, in reclames, in de supermarkt en op de website. Maar wat is biologisc...

Met deze 10 tips kan je kostenstijgingen aanpakken

03 november 2022

Gezien de stijgende productiekosten zoeken voedselproducenten naar manieren om de gevolgen van de wereldwijd hoge inflatie te verzachten. Rob Rogers, Senior Advisor for Food Safety & Regulation van METTLER TOLEDO, le...

ING: Druk op marges en volumes voedingsindustrie in 2023

02 november 2022

Ondanks de recent sterk gedaalde groothandelsprijzen van gas en elektriciteit verwacht  de ING dat deze volgend jaar toch weer oplopen. Zonder Russisch gas wordt het waarschijnlijk moeilijker om de gasvoorraden ook ...

Voedselverspilling: 127 kg per inwoner in de EU in 2020

02 november 2022

In 2020 werd in de EU ongeveer 127 kilogram (kg) voedselafval per inwoner geproduceerd. Huishoudens produceerden 55% van de voedselafval, goed voor 70 kg per inwoner. De overige 45% was afval dat hogerop in de voedselvoo...

Nederlandse visconsumptie in de lift

27 oktober 2022

Nederlanders eten meer vis dan vorig jaar. Gemiddeld aten we in ons land 9,5 kg vis per persoon. In de ranking van alle Europese landen staat Nederland daarmee op de twaalfde plaats; een redelijk goed gemiddelde, al is d...

Europese varkensvleesproductie daalt met 5 procent

26 oktober 2022

De varkensvleesproductie in de Europese Unie zal in 2022 vijf procent lager uitvallen dan in 2021. In 2023 wordt een verdere daling van de productie met 0,7 procent verwacht. Dat staat in de kortetermijnprognose van mark...

Vier jaar IMVO: supermarkten blijven goed scoren

25 oktober 2022

Supermarkten, aangesloten bij het CBL, hebben vier jaar geleden het IMVO-convenant Voedingsmiddelen ondertekend. In deze periode hebben supermarkten hard gewerkt om hun beleid verder volgens de OESO-richtlijnen uit te vo...

FNLI: Hoge kostenstijgingen al in tweede helft 2021

24 oktober 2022

In een jaar waarin de oorlog tussen Rusland en Oekraïne grote gevolgen heeft voor onze energie- en grondstofprijzen, vergeet men bijna dat 2021 voor veel ondernemers óók een zeer uitdagend jaar is geweest. De vaccins ble...

Sterke stijging voedselgerelateerde uitbraken

20 oktober 2022

In 2021 registreerden de GGD’en en de NVWA in totaal 838 voedselgerelateerde uitbraken met 3.517 zieken bij het RIVM-CIb. Dit is een sterke stijging ten opzichte van 2020 (559 uitbraken en 1.907 zieken). Ook is het hoger...