Updates
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Grootste uitdagingen post-COVID voedselsystemen

De coronapandemie heeft een grote en belangrijke weerslag op de volksgezondheid en heeft grote gevolgen voor sociale relaties, economische ontwikkeling en voedselsystemen. Ivo Demmers en Ruerd Ruben van Wageningen Univer..

Lees meer

Schouten wil overheidsbijdrage retributies NVWA verlagen

28 mei 2020

Minister Schouten van LNV heeft onderzoek laten doen naar de toezicht- en inspectietarieven van de NVWA. Dat onderzoek is uitgevoerd door KPMG. De resultaten geven volgens de minister geen aanleiding om verder te onderzo...

Helft bedrijven vreest voor voortbestaan door coronacrisis

12 mei 2020

Bijna de helft van de ondernemers in het Nederlandse niet-financiële bedrijfsleven verwacht dat het voortbestaan van hun bedrijf in gevaar komt als de coronacrisis langer dan een halfjaar aanhoudt. Mocht de coronacrisis ...

Future of Food

19 december 2019

Vakblad Voedingsindustrie werkt mee aan de campagne Future of Food die19 december 2019 is gelanceerd door Mediaplanet. Leer meer over verschillende trends en ontwikkelingen op het gebied van voedsel. Belicht worden onder...

‘Same game, new rules’

03 december 2019

‘Tijdens INTERVISIE 2019 krijg je zicht op actuele trends en de relevantste ontwikkelingen binnen de retail. Zodat je de nieuwste inzichten kunt toepassen voor je eigen business.’ De uitnodiging belooft veel. Niet zo vre...

Op zoek naar kansen in een onzekere wereld

02 december 2019

In 2020 wordt de mondiale markt voor dierlijke eiwitten geconfronteerd met een onzekere wereld, maar er zijn nog steeds kansen te vinden. De Afrikaanse varkenspest domineert de vooruitzichten, die in 2019 tot ongekende v...

Poster Visindustrie

14 oktober 2019

Na het succes van de A1-poster met daarop de structuur van de Nederlandse vleesindustrie is het tijd voor de Nederlandse Visindustrie. Er verandert gedurende een jaar zoveel in Nederland door fusies en failliss...

Voedingsindustrie blijft stabiele sector

11 oktober 2019

Uit de jaarlijkse Monitor van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI), die op donderdag 10 oktober is gepresenteerd, blijkt dat de levensmiddelenindustrie in Nederland zich wederom zeer stabiel blijft ont...

Krattenwassen in NL: de verborgen kosten

18 september 2019

In de nasleep van het onderzoek naar de hygiëne en kwaliteit van krattenwassen in Nederland (2018), kreeg Clean Machine veel vragen van klanten en relaties uit de branche. Een terugkerend thema was de opbouw van de koste...

Consumptie groente en fruit stagneert

16 september 2019

Sinds de verhoging van het lage btw-tarief begin dit jaar, is de consumptie van groente en fruit gestagneerd. Supermarkten verkochten 2% minder vers fruit en slechts 1% meer verse groenten. Ongeveer 18% van de consumente...

Extra controle NVWA bij warm weer

22 juli 2019

Vanwege de verwachte hoge temperaturen treedt vanaf maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2019 het Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen in werking. Ook voeren inspecteurs van de Nederlandse Voed...

Ambivalentie rondom tonijn

02 mei 2019

Nederland houdt van tonijn. Dat staat buiten kijf. Als steak, op een pizza, door een salade of in een trendy maki sushiroll – tonijn staat op de tweede plaats van de favoriete en meest gegeten vissoorten in ons land, voo...

Exportwaarde vlees daalde in 2018

10 januari 2019

De waarde van de Nederlandse export aan landbouw- en voedingsproducten groeide in 2018 met 1,3&. Dit zijn positieve cijfers ten opzichte van 2017, toen steeg de uitvoerwaarde voor de foodsector namelijk met 6%. De uitvoe...

Verhoging lage btw tarief gaat door

21 december 2018

De Eerste Kamer heeft op 18 december ingestemd met ruim 60 belastingmaatregelen voor burgers en bedrijven. Dit betekent dat de belastingtarieven vanaf volgend jaar omlaag gaan en de heffingskortingen (belastingkortingen)...

Vinkje verdwenen, nieuw logo nodig

19 oktober 2018

Fabrikanten mogen per 19 oktober 2018 geen gebruik meer maken van het Vinkje. De Consumentenbond is tevreden met het feit dat het misleidende logo verdwijnt op voedselverpakkingen. Echter vinden zij wel dat er een ander ...

Voedselproductie grootste oorzaak natuurverlies

17 oktober 2018

91 procent van de Nederlanders weet niet dat onze voedselproductie wereldwijd de grootste oorzaak is van natuurverlies. Dat blijkt uit onderzoek dat het Wereld Natuur Fonds publiceert op Wereldvoedseldag (16 oktober). On...