Personeel en Opleiding
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

RI&E: de weg naar gezond en veilig werken

Als ondernemer weet je hoe waardevol jouw medewerkers zijn voor het succes van je bedrijf. Daarom wil je ze beschermen tegen ongevallen, ziekte en uitval. Niet alleen voor hen, maar ook voor de toekomst van je bedrijf. E..

Lees meer

‘Platform Industrie & Veiligheid’ gaat digitaal

07 oktober 2020

Op vrijdag 27 november 2020 van 10.00 tot 12.00 uur organiseert NEN in samenwerking met het ministerie van SZW, de bijeenkomst ‘Platform Industrie & veiligheid’. Via dit platform kunnen belanghebbenden ontwikkelingen van...

MBO Challenge Voedselverspilling 2020 van start

08 september 2020

Inmiddels hebben zich ruim 30 studententeams aangemeld voor de MBO Challenge Voedselverspilling 2020. Daarnaast heeft de organisatie ruim 25 challenges van bedrijven, organisaties en instellingen ontvangen. Deze zijn ter...

Aantal slagerijstudenten SVO groeit

25 augustus 2020

Veel branches hebben het zwaar in coronatijd, maar er zijn ook sectoren die groeien. Voor het eerst in jaren is het aantal slagerijstudenten bij SVO vakopleiding food, opleider voor vakmensen in de foodsector, fors geste...

Technische universiteiten bundelen krachten in Techrede

05 juni 2020

De vier technische universiteiten in Nederland (Delft, Eindhoven, Twente en Wageningen) doen een appel op politiek Den Haag om technologische innovaties structureel te verankeren in hun agenda. Technologische innovaties ...

‘Nieuwe technieken helpen industrie verduurzamen’

09 maart 2020

Voedselverwerkingsbedrijven hebben een sleutelpositie als het gaat om verduurzaming van de keten, meent Elies Lemkes. Een nauwe samenwerking met toeleveranciers en afnemers is daarvoor noodzakelijk, net als de implementa...

HAS Food Experience 2020; Jong Talent

09 maart 2020

Op de 12e HAS Food Experience presenteerden 230 aanstormende foodprofessionals hun projecten in het thema ‘Today’s Food Challenges’. Het evenement is uitgegroeid tot een bruisend platform dat studenten met kansrijke conc...

Food Academy van start

07 februari 2020

Op woensdagochtend 5 februari is de Food Academy Nijkerk van start gegaan. Acht jongeren van de mbo-opleiding Food Operator begonnen aan hun eerste dag van deze bijzondere opleiding - een samenwerkingsverband tussen food...

LIFE College in Finale mbo-Challenge Voedselverspilling

27 januari 2020

Een groep van 9 studenten van de mbo-opleiding Voeding & Technologie van het Lentiz | LIFE College is geselecteerd voor de finale van de “mbo-Challenge”, een landelijke wedstrijd omtrent het thema “Voedselverspilling”. D...

Daling werkloosheid komt tot stilstand

07 januari 2020

Zowel het Nederlandse als het Europese werkloosheidspercentage daalt de laatste maanden niet meer. Het gemiddelde werkloosheidspercentage van de EU-landen staat vanaf mei 2019 op 6,3, het Nederlandse percentage bedraagt ...

Programma JUMP in januari van start

19 december 2019

‘Blijf dromen, start met doen’ is het motto van JUMP dream accelerator. Dit is het nieuwe jaarprogramma waarmee jonge foodvernieuwers de kans krijgen om hun dromen over het voedsel(systeem) van morgen versneld te realise...

Overleg cao vleesindustrie gaat moeizaam

29 oktober 2019

De FNV wil samen met werkgevers in de vleesindustrie optrekken voor compensatie van verlies van banen in de vleessector, als door het stikstofprobleem boeren minder dieren mogen houden. Loonstijging De huidige cao ...

MBO-challenge Voedselverspilling

16 juli 2019

Voedselverspilling gaat veel verder dan de restjes die thuis in de afvalbak verdwijnen. In de hele keten verdwijnt voedsel door verlies of verspilling. Wereldwijd gaat het om 1,3 miljard ton per jaar, een derde deel van ...

Wetswijzigingen per 1 juli 2019 voor mkb’ers

18 juni 2019

Vanaf 1 juli 2019 veranderen verschillende wetten en regels. Daarnaast gingen afgelopen maanden diverse wetswijzigingen in. De belangrijkste wetswijzigingen voor jou als mkb’er op een rij. Wat verandert op 1 juli en 1 ok...

Wageningen Food Safety Research van start

04 juni 2019

Op 1 juni 2019 is Wageningen Food Safety Research (WFSR) van start gegaan. WFSR is het nieuwe instituut voor voedselveiligheid in Nederland. De nieuwe organisatie is een samenvoeging van RIKILT Wageningen University & Re...

‘Droog oefenen helpt’

07 mei 2019

Het was even wennen voor de twintig medewerkers van voedingsmiddelenbedrijven die op 5 april 2019 meededen aan een simulatiespel. De simulatie, georganiseerd door Willis Towers Watson in samenwerking met Recall Solutions...