Personeel en Opleiding
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Technische universiteiten bundelen krachten in Techrede

De vier technische universiteiten in Nederland (Delft, Eindhoven, Twente en Wageningen) doen een appel op politiek Den Haag om technologische innovaties structureel te verankeren in hun agenda. Technologische innovaties ..

Lees meer

‘Nieuwe technieken helpen industrie verduurzamen’

09 maart 2020

Voedselverwerkingsbedrijven hebben een sleutelpositie als het gaat om verduurzaming van de keten, meent Elies Lemkes. Een nauwe samenwerking met toeleveranciers en afnemers is daarvoor noodzakelijk, net als de implementa...

HAS Food Experience 2020; Jong Talent

09 maart 2020

Op de 12e HAS Food Experience presenteerden 230 aanstormende foodprofessionals hun projecten in het thema ‘Today’s Food Challenges’. Het evenement is uitgegroeid tot een bruisend platform dat studenten met kansrijke conc...

Food Academy van start

07 februari 2020

Op woensdagochtend 5 februari is de Food Academy Nijkerk van start gegaan. Acht jongeren van de mbo-opleiding Food Operator begonnen aan hun eerste dag van deze bijzondere opleiding - een samenwerkingsverband tussen food...

LIFE College in Finale mbo-Challenge Voedselverspilling

27 januari 2020

Een groep van 9 studenten van de mbo-opleiding Voeding & Technologie van het Lentiz | LIFE College is geselecteerd voor de finale van de “mbo-Challenge”, een landelijke wedstrijd omtrent het thema “Voedselverspilling”. D...

Daling werkloosheid komt tot stilstand

07 januari 2020

Zowel het Nederlandse als het Europese werkloosheidspercentage daalt de laatste maanden niet meer. Het gemiddelde werkloosheidspercentage van de EU-landen staat vanaf mei 2019 op 6,3, het Nederlandse percentage bedraagt ...

Programma JUMP in januari van start

19 december 2019

‘Blijf dromen, start met doen’ is het motto van JUMP dream accelerator. Dit is het nieuwe jaarprogramma waarmee jonge foodvernieuwers de kans krijgen om hun dromen over het voedsel(systeem) van morgen versneld te realise...

Overleg cao vleesindustrie gaat moeizaam

29 oktober 2019

De FNV wil samen met werkgevers in de vleesindustrie optrekken voor compensatie van verlies van banen in de vleessector, als door het stikstofprobleem boeren minder dieren mogen houden. Loonstijging De huidige cao ...

MBO-challenge Voedselverspilling

16 juli 2019

Voedselverspilling gaat veel verder dan de restjes die thuis in de afvalbak verdwijnen. In de hele keten verdwijnt voedsel door verlies of verspilling. Wereldwijd gaat het om 1,3 miljard ton per jaar, een derde deel van ...

Wetswijzigingen per 1 juli 2019 voor mkb’ers

18 juni 2019

Vanaf 1 juli 2019 veranderen verschillende wetten en regels. Daarnaast gingen afgelopen maanden diverse wetswijzigingen in. De belangrijkste wetswijzigingen voor jou als mkb’er op een rij. Wat verandert op 1 juli en 1 ok...

Wageningen Food Safety Research van start

04 juni 2019

Op 1 juni 2019 is Wageningen Food Safety Research (WFSR) van start gegaan. WFSR is het nieuwe instituut voor voedselveiligheid in Nederland. De nieuwe organisatie is een samenvoeging van RIKILT Wageningen University & Re...

‘Droog oefenen helpt’

07 mei 2019

Het was even wennen voor de twintig medewerkers van voedingsmiddelenbedrijven die op 5 april 2019 meededen aan een simulatiespel. De simulatie, georganiseerd door Willis Towers Watson in samenwerking met Recall Solutions...

Blik op de toekomst

09 april 2019

Ik heb een teleurstellende en misschien zelfs schokkende mededeling: de Slagersvakschool bestaat niet meer! Het is niet anders. We konden het niet meer volhouden. ‘Echt!? Maar sinds wanneer dan? En waarom wisten we dat n...

Wijzigingen betalen zieke werknemer

29 januari 2019

Als je als mkb’er een zieke werknemer hebt, dan moet je die twee jaar lang loon blijven betalen. De nieuwe maatregelen maken dit makkelijker, duidelijker en goedkoper. Doorbetalen Als werkgever ben je de eerste twe...

Opening Ondernemers academie Food

26 november 2018

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer heeft maandag 26 november de Ondernemersacademie Food in Houten officieel geopend in aanwezigheid van initiators, deelnemers, partners en andere betrokkenen....

Kunstenaars en foodvraagstukken

26 november 2018

ArtEZ Hogeschool voor de kunsten organiseert op 30 november a.s., in Arnhem in Musis, de conferentie ‘Food Friction’. Er is een enorme opgave om de snelle veranderingen in voedselproductie het hoofd te bieden. Met een ke...