Personeel en Opleiding
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

MBO-challenge Voedselverspilling

Voedselverspilling gaat veel verder dan de restjes die thuis in de afvalbak verdwijnen. In de hele keten verdwijnt voedsel door verlies of verspilling. Wereldwijd gaat het om 1,3 miljard ton per jaar, een derde deel van ..

Lees meer

Wetswijzigingen per 1 juli 2019 voor mkb’ers

18 June 2019

Vanaf 1 juli 2019 veranderen verschillende wetten en regels. Daarnaast gingen afgelopen maanden diverse wetswijzigingen in. De belangrijkste wetswijzigingen voor jou als mkb’er op een rij. Wat verandert op 1 juli en 1 ok...

Wageningen Food Safety Research van start

04 June 2019

Op 1 juni 2019 is Wageningen Food Safety Research (WFSR) van start gegaan. WFSR is het nieuwe instituut voor voedselveiligheid in Nederland. De nieuwe organisatie is een samenvoeging van RIKILT Wageningen University & Re...

‘Droog oefenen helpt’

07 May 2019

Het was even wennen voor de twintig medewerkers van voedingsmiddelenbedrijven die op 5 april 2019 meededen aan een simulatiespel. De simulatie, georganiseerd door Willis Towers Watson in samenwerking met Recall Solutions...

Blik op de toekomst

09 April 2019

Ik heb een teleurstellende en misschien zelfs schokkende mededeling: de Slagersvakschool bestaat niet meer! Het is niet anders. We konden het niet meer volhouden. ‘Echt!? Maar sinds wanneer dan? En waarom wisten we dat n...

Wijzigingen betalen zieke werknemer

29 January 2019

Als je als mkb’er een zieke werknemer hebt, dan moet je die twee jaar lang loon blijven betalen. De nieuwe maatregelen maken dit makkelijker, duidelijker en goedkoper. Doorbetalen Als werkgever ben je de eerste twe...

Opening Ondernemers academie Food

26 November 2018

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer heeft maandag 26 november de Ondernemersacademie Food in Houten officieel geopend in aanwezigheid van initiators, deelnemers, partners en andere betrokkenen....

Kunstenaars en foodvraagstukken

26 November 2018

ArtEZ Hogeschool voor de kunsten organiseert op 30 november a.s., in Arnhem in Musis, de conferentie ‘Food Friction’. Er is een enorme opgave om de snelle veranderingen in voedselproductie het hoofd te bieden. Met een ke...

Healthy Living: Nieuwe opleiding HAS

20 November 2018

Has Hogeschool Venlo start met een nieuwe opleiding gericht op het gebied van gezond leven. Tijdens de opleiding gaan studenten de uitdaging aan om nieuwe concepten te bedenken om de gezondheid van mensen op het gebied v...

Uniek E-learning platform Qlean-tec

13 November 2018

Voor HRM en kwaliteitsmanagers is het een flinke klus om te voldoen aan alle trainingsvoorwaarden die zijn opgesteld in het kader van voedselveiligheid. Met de lancering van het e-learning platform Moviemento zorgt Qlean...

200ste promovendi voedingssector

16 October 2018

12 oktober 2018 slaagde TiFN haar 200ste promovendus kandidaad. Mariya Tarazanova is, net als al deze jonge innovatoren, opgeleid om de kloof tussen wetenschap en industrie te overbruggen. Het proefschrift dat Mariya Tar...

‘FACT opent deuren’

12 October 2018

Samen met de Provinsje Fryslân, het bedrijfsleven en Nordwin College heeft hogeschool Van Hall Larenstein €4 miljoen geïnvesteerd om een Food Application Centre for Technology (FACT) te realiseren op haar locatie in Leeu...

Up-to-date met nieuw e-learning platform

09 October 2018

Speciaal voor voedselverwerkende bedrijven lanceert Qlean-tec | Christeyns een e-learning platform in Nederland. Een platform dat meer biedt dan alleen leren. Dat uw organisatie ontzorgt met online leren én kennis delen ...

COV, VNV en SVO willen meer scholieren opleiden

08 May 2018

Onlangs gingen SVO, vakbonden en enkele key spelers in de vlees- en vleeswarenindustrie met elkaar in debat over de instroom van scholieren in het mbo-onderwijs en het bevorderen van het vakmanschap en de duurzame inzetb...

BrainBattle aftrap met Christeyns

06 February 2018

Voor b2b Communications is kennisdelen vanzelfsprekend. Maar dat is het niet voor iedereen. Daarom hebben we geïnvesteerd in BrainBattle; een online kennisplatform waar iedereen kostenloos kennistrainingen kan volgen. Oo...

Antien Zuidberg benoemd als lector design methoden in food

09 January 2018

Antien Zuidberg, hogeschooldocent en coördinator opleidingsprogramma Food Innovation is vanaf 1 maart 2018 de lector van het nieuwe lectoraat Design Methoden in Food. Het lectoraat richt zich op onderzoek naar design-met...