Personeel en Opleiding
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Sinds BrightAnalytics spreken we allen dezelfde taal

Libeert is alvast overtuigd van de enorme voordelen die geautomatiseerde managementrapportage hen biedt. Hun operationele rapportage werd een steeds grotere sales uitdaging, daarom koos het bedrijf voor BrightAnalytics, ..

Lees meer

Poster Vlees, Vis en AGF

02 juli 2021

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES,  VIS en AGF. Vanwege de grote vraag hebben we deze posters ook online beschikbaar. Download ze hier vrijblijvend. De poster VLEES en de Poster VIS, in...

Project ‘Goed Verpakt’ samen met hogescholen

28 juni 2021

Bedrijven maken allerlei afwegingen bij de keuze voor de manier waarop ze hun foodproduct op een duurzame manier verpakken. Dit keuzeproces wordt de komende 2 jaar onderzocht door HAS Hogeschool samen met De Haagse Hoges...

Maurits Steverink - interview

10 mei 2021

“We willen meerwaarde creëren en duurzamere voedselproducten vermarkten,” zegt Maurits Steverink, projectleider van de Smaakacademie Achterhoek. “Maak iedereen in de voedselketen co-producent. Moderniseer het onderwijs. ...

Scienta Nova en Qassurance starten nieuwe opleidingen

29 april 2021

Met ingang van 1 mei 2021 start Ijsbrand Velzeboer (Scienta Nova) met een vernieuwd aanbod opleidingen in samenwerking met QAssurance; de laatste 20 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van ondersteunende software gen...

FNLI stimuleert doorleren tijdens coronacrisis

12 april 2021

Ondernemers binnen de food, feed en agro-industrie staan door de COVID-19 crisis voor grote uitdagingen. De FNLI, Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) en 10 samenwerkende partners, bestaande uit opl...

Smaakacademie geeft impuls aan regionale foodsector

12 maart 2021

De Smaakacademie Achterhoek zet zich in voor duurzaam, regionaal én gezond voedsel. Met steun van provincie Gelderland laat de Smaakacademie studenten kennis maken met de Achterhoekse voedingssector. Doel is meer instroo...

Eerder stoppen met werken in Vleessector

11 februari 2021

COV, FNV en CNV zijn het er al jaren over eens, dat voor werknemers in een productiefunctie (‘Vlees in de handen’) doorwerken tot aan de AOW-leeftijd (te) zwaar is. De Sociale partners zijn blij dat door de afspraken in ...

Groene Monitor biedt zicht op de groene sector

05 november 2020

De groene sector bevindt zich in het hart van de grote maatschappelijke uitdagingen van dit moment. Innovatie is nodig om de duurzame en efficiënte productie van voldoende, veilige en gezonde voeding, een leefbare omgevi...

RI&E: de weg naar gezond en veilig werken

12 oktober 2020

Als ondernemer weet je hoe waardevol jouw medewerkers zijn voor het succes van je bedrijf. Daarom wil je ze beschermen tegen ongevallen, ziekte en uitval. Niet alleen voor hen, maar ook voor de toekomst van je bedrijf. E...

‘Platform Industrie & Veiligheid’ gaat digitaal

07 oktober 2020

Op vrijdag 27 november 2020 van 10.00 tot 12.00 uur organiseert NEN in samenwerking met het ministerie van SZW, de bijeenkomst ‘Platform Industrie & veiligheid’. Via dit platform kunnen belanghebbenden ontwikkelingen van...

MBO Challenge Voedselverspilling 2020 van start

08 september 2020

Inmiddels hebben zich ruim 30 studententeams aangemeld voor de MBO Challenge Voedselverspilling 2020. Daarnaast heeft de organisatie ruim 25 challenges van bedrijven, organisaties en instellingen ontvangen. Deze zijn ter...

Aantal slagerijstudenten SVO groeit

25 augustus 2020

Veel branches hebben het zwaar in coronatijd, maar er zijn ook sectoren die groeien. Voor het eerst in jaren is het aantal slagerijstudenten bij SVO vakopleiding food, opleider voor vakmensen in de foodsector, fors geste...

Technische universiteiten bundelen krachten in Techrede

05 juni 2020

De vier technische universiteiten in Nederland (Delft, Eindhoven, Twente en Wageningen) doen een appel op politiek Den Haag om technologische innovaties structureel te verankeren in hun agenda. Technologische innovaties ...

‘Nieuwe technieken helpen industrie verduurzamen’

09 maart 2020

Voedselverwerkingsbedrijven hebben een sleutelpositie als het gaat om verduurzaming van de keten, meent Elies Lemkes. Een nauwe samenwerking met toeleveranciers en afnemers is daarvoor noodzakelijk, net als de implementa...

HAS Food Experience 2020; Jong Talent

09 maart 2020

Op de 12e HAS Food Experience presenteerden 230 aanstormende foodprofessionals hun projecten in het thema ‘Today’s Food Challenges’. Het evenement is uitgegroeid tot een bruisend platform dat studenten met kansrijke conc...