MEER
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Zoeken naar de balans van de ingrediënten

Minder suiker, zout en vet - meer natuurlijke producten en ingrediënten. Minder vlees en andere dierlijke eiwitten - meer plantaardige alternatieven. Minder bestrijdingsmiddelen en CO2-uitstoot - meer aandacht voor de na..

Lees meer

Daling werkloosheid komt tot stilstand

07 January 2020

Zowel het Nederlandse als het Europese werkloosheidspercentage daalt de laatste maanden niet meer. Het gemiddelde werkloosheidspercentage van de EU-landen staat vanaf mei 2019 op 6,3, het Nederlandse percentage bedraagt ...

Programma JUMP in januari van start

19 December 2019

‘Blijf dromen, start met doen’ is het motto van JUMP dream accelerator. Dit is het nieuwe jaarprogramma waarmee jonge foodvernieuwers de kans krijgen om hun dromen over het voedsel(systeem) van morgen versneld te realise...

'De rol van vlees in een gezond en duurzaam dieet’

22 November 2019

Geen ja/nee-discussie over vlees, maar een gesprek op basis van feiten over de mate waarin consumenten die vlees willen eten, dit duurzaam kunnen doen. Is er een balans mogelijk tussen voedingswaarde en klimaatdruk, zoda...

RIVM: Nieuwe uitgave NEVO-online

21 November 2019

Het RIVM heeft onlangs een nieuwe uitgave van het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO) gepubliceerd.  NEVO-online 2019 bevat gegevens van 2.152 voedingsmiddelen. Sinds de vorige uitgave (2016) is van een groot aan...

200 miljoen voor promotie agrifood

20 November 2019

In 2020 zal de Europese Commissie een bedrag van 200,9 miljoen euro uittrekken voor de financiering van afzetbevorderingsactiviteiten binnen en buiten de Europese Unie voor landbouwproducten uit de lidstaten.  Het nie...

Varkensprijs breekt alle records

18 November 2019

De DCA Beursprijs varkens heeft op vrijdag 15 november een all-time high bereikt. Met een notering van € 1,84 is een nieuw record gezet. Hiermee is de prijs inclusief btw door de magische grens van € 2,00 gebroken. De...

‘Meat for Diversifying Markets’

11 November 2019

Afgelopen zomer vond de 65e editie plaats van het International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST). In Potsdam Duitsland verzamelden zich 494 deelnemers, die op 367 posters en in 420 abstracts met de overig...

“Een pannenkoek van Jan is het lekkerste uit de pan”

11 November 2019

Wie kent ze niet, de pannenkoeken en poffertjes van Jan? Jan wordt gemaakt bij Cerelia, opgericht in 1974. Met meer dan 11 productielocaties is het nu Franse voormalige familiebedrijf uitgegroeid tot internationaal markt...

Overleg cao vleesindustrie gaat moeizaam

29 October 2019

De FNV wil samen met werkgevers in de vleesindustrie optrekken voor compensatie van verlies van banen in de vleessector, als door het stikstofprobleem boeren minder dieren mogen houden. Loonstijging De huidige cao ...

Jonge garde garandeert continuïteit bij Bessels

10 September 2019

Bessels architekten & ingenieurs bestaat in oktober 40 jaar. “Mijn ambitie is om nog jaren door te gaan”, zegt oprichter en eigenaar Herman Bessels, binnenkort 70 jaar. Maar dat doet hij niet alleen: per 1 september 2019...

Productinformatie is transparanter geworden

10 September 2019

Voedingsproducten bestaan uit ingrediënten, die gezamenlijk waarde hebben. Vanzelfsprekend voedingswaarde, maar er is meer. Zoals de gevoelswaarde en CO2- waarde. Voor de waarde-creatie, marketing en transparantie is bet...

Verbetering structuur van plantaardige eiwitproducten

10 September 2019

De aandacht voor duurzaamheid, de zorg om het klimaat en de eigen gezondheid zijn aanjagers voor het vervangen van dierlijke eiwitten voor plantaardige, en de ontwikkeling van nieuwe producten. Niet zo gemakkelijk, want ...

Schapruimte voor voedsel van de toekomst bij LIDL

10 September 2019

Burgers van tomaatoverschotten, bitterballen van circulair geteelde oesterzwammen en muesli van geredde pinda’s. Deze en andere duurzame producten, afkomstig van start-ups, lagen afgelopen zomer in de schappen bij Lidl. ...

Heroïne of saffraan: wie wint?

10 September 2019

De prijs van heroïne is soms lager dan die van zuiver saffraan. Kostprijs 20 -25.000 euro/kg. De schaarste en prijs maken saffraan zeer interessant om mee te frauderen. Het is voor het criminele circuit bij uitstek gesch...

LNV: extra steun voor streek- en regioproducten

02 August 2019

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil de waardering voor Nederlandse streek- en regioproducten vergroten en de afzet ervan bevorderen. Het plan is om – in samenwerking met de provincies – e...