Het jubileumjaar is alweer bijna voorbij

Wat hebben we in ons jubileumjaar allemaal gedaan en waar zijn we op bezoek geweest? De aftrap van dit bijzondere jaar was de traditionele Winterbarbecue, waar we met 180 deelnemers een toast uitbrachten op het 25-jar..

Lees meer

Supersimpel

09 October 2018

Reiniging en desinfectie is een thema dat elk jaar terugkomt in ons blad. Niet zo verwonderlijk, want het is een van de belangrijkste onderwerpen in de voedingsindustrie, zeg maar rustig van levensbelang. Zonder een g...

Nieuwe jas

11 September 2018

Wat een ontwikkelingen allemaal in de markt. Het is niet bij te houden. Je wilt steeds sneller, vaker en completer schakelen en dan moet je stappen zetten om voor de muziek uit te blijven lopen. Reden voor ons om onze ac...

Onbereikbaar

12 June 2018

Bouw, dat is een thema waar heel veel over te vertellen valt. Niet alleen over de bouw van nieuwe foodfabrieken, waar dit vakblad vol mee staat, maar ook over wegenbouw. En daar wil ik het over hebben, want wat kan er ...

Interne communicatie

08 May 2018

Communicatie is en blijft lastig. Extern maar zeker ook intern. Ik heb zelf een communicatiebureau. We organiseren interessante bijeenkomsten voor de OSV, geven onze eigen vakbladen uit en nemen voor klanten veel werk ui...

Sociale contacten

09 April 2018

Uit pure frustratie heb ik een bericht op LinkedIn gepost: “Wij zijn niet tevreden over ons huidig schoonmaakbedrijf. Wie weet een goed bedrijf in de omgeving van Arnhem dat voor een redelijke prijs wel goed schoonmaakt?...

Out-of-the-box denken

05 March 2018

Marketing is onder andere samen te vatten als ‘het bij de klant onder de aandacht brengen van je product of dienst’. Daarbij draait alles om opvallen: hoe zorg je ervoor dat ze je onthouden? Dat je scherp op het netvlies...

25-jarig bestaan

06 February 2018

Onvoorstelbaar dat dit netwerk alweer 25 jaar bestaat. Ik zie me nog zitten in de garage bij Klaas Dijkstra, om de eerste mailing te verzorgen. Via de post met een antwoordkaart, die je ook terug kon faxen. Een fáx; wat ...

25 jaar vakblad voedingsindustrie

09 January 2018

Dit jaar vieren we het 25e jarig bestaan van vakblad Voedingsindustrie. Ik denk nog met plezier terug aan de start; januari 1993 in de garage achter het huis van Klaas Dijkstra. Het vaktijdschrift kreeg de naam VLEESwe...

Een (zakelijk) gezond 2018

11 December 2017

Het einde van 2017 nadert. Voor ons was het een dynamisch jaar, met veel nieuwe projecten, leuke uitdagingen, mooie bladen en… een nieuwe locatie. Op 20 november zijn  b2b Communications en Wallbrink Crossmedia één ...

Een mooi jaar!

14 November 2017

Voor de OSV zit het jaar erop. De laatste bijeenkomst was SmaakStampei, een waardige afsluiter van het jaar. De komende maanden organiseren we bewust niets. De foodproducenten zijn druk bezig met het produceren en beleve...

Een balletje rollen

10 October 2017

Ja kent het wel: een balletje kan raar rollen. Dat maak ik geregeld mee. Voorop staat natuurlijk dat het eerste duwtje altijd bij jezelf ligt. Mijn levensmotto is ‘wie goed doet, goed ontmoet’. Maar wat betekent dat nou ...

OSV in een nieuw jasje

11 September 2017

Tijdens de zomerbarbecue juni jl. is het nieuwe logo van de Ondernemers Sociëteit Voedingsindustrie (OSV) gepresenteerd aan de ruim 100 aanwezigen.  Het nieuwe logo is de eerste stap naar een complete upgrade van de O...

Vooruitdenken

11 September 2017

De vakantie zit er weer op, voor de meesten van ons in ieder geval. Goed uitgerust gaan we weer aan de slag. Het drukke najaar komt eraan: toewerken naar de kerstperiode, maar zeker ook plannen maken voor volgend jaar. ...

Connecties

13 June 2017

Laatst moest ik helemaal naar het zuidelijkste puntje van ons land om een foutje te herstellen. Ja, ik maak ook fouten, ben ook maar een mens. Ik stapte in de auto met de redacteur van het betreffende artikel en reed naa...

Blijf alert

09 May 2017

Heb je dat ook wel eens dat je badend in het zweet wakker wordt en niet eens meer weet door wie je werd achtervolgd, of van welke berg je viel? Nou ik wel. De oorzaak: stress. Zegt men. Maar dat geloof ik niet. Een ake...