Wetenschappelijk
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Steeds meer positieve aandacht voor kweekvlees

Kweekvlees is volop in ontwikkeling en onder positieve aandacht van de consument, zo blijkt uit onderzoek door ABN AMRO. Toch zijn er nog grote obstakels te overwinnen voordat kweekvlees echt een weg vindt naar het bord ..

Lees meer

Arla ontwikkelt technologie om eiwitten uit melk te halen

26 november 2021

Arla Foods heeft een technologie ontwikkeld om melk te scheiden in verschillende eiwitcomponenten en opent de deur naar veel innovatiemogelijkheden. De gepatenteerde methode, melkfractionering genaamd, stelt wetenschappe...

Poster Vlees, Vis en AGF

16 november 2021

Via vakblad Voedingsindustrie verspreiden we de poster VLEES,  VIS en AGF. Vanwege de grote vraag hebben we deze posters ook online beschikbaar. Download ze hier vrijblijvend. De poster VLEES en de Poster VIS, in...

Reiniging; startpunt van ieder productieproces

15 november 2021

Het blijft meldingen regenen bij de NVWA: Salmonella in gehaktbroodjes, rookworsten en basilicumkruidenstrooiers, Listeria monocytogenes in bevroren mais, allergenen in producten die daar niet in horen. Waarom gaat ...

Nutreco en Mosa Meat willen kostprijs kweekvlees verlagen

25 oktober 2021

Nutreco en Mosa Meat maken op 21 oktober bekend dat het Europese REACT-EU-programma voor herstelsteun hun gezamenlijke 'Feed for Meat'-project beloont met een subsidie van bijna 2 miljoen euro om de cellulaire landbouw v...

Sappiger en gezonder vegavlees door verhitting soja-eiwit

25 oktober 2021

De industrie gebruikt een standaard methode om eiwitten uit sojabonen te halen. Promovendus Yu Peng van Wageningen Universiteit maakte aanpassingen in dit industriële proces waardoor de eiwitten voor sappiger én gezonder...

Innovatieve komkommertelers

15 oktober 2021

Innovatieve komkommertelers zorgen jaarrond voor komkommers van eigen bodem, zo wordt de markt minder afhankelijk van import uit Zuid-Europa. Ze nemen deel aan een onderzoeksprogramma waarin het optimale lichtrecept word...

Fermentatie kan smaak plant-based eiwitten verbeteren

14 oktober 2021

Een nieuw onderzoeksproject, deels gefinancierd door het Topsector Agri & Food initiatief van de Nederlandse overheid, heeft als doel nieuwe fermentatieprocessen te ontwikkelen om de kwaliteit en smaak van plantaardi...

WUR produceert kerosine uit biobased reststromen

12 oktober 2021

Wageningen Universiteit & Research heeft een nieuw type vliegtuigbrandstof ontwikkeld op basis van biobased reststromen uit de agro-industrie. Eén van de doelen beschreven in de Renewable Energy Directive II (RED II) ...

TNO-research basis voor WHO/FAO-advies grenzen allergenen

27 september 2021

De WHO/FAO heeft normen geadviseerd voor het waarschuwen voor mogelijke onbedoelde aanwezigheid van allergenen in voeding. Deze normen kunnen potentieel levensgevaarlijke situaties voor voedsel-allergische consumenten he...

DSM stapt met Meatable in kweekvlees

16 september 2021

Innovatief voedingsbedrijf Meatable gaat samenwerken met Royal DSM voor de ontwikkeling van groeimedia voor kweekvlees. Groeimedia is een voedingsstofrijke vloeistof die de essentiële voedingsstoffen bevat zoals koolhydr...

Revolutionaire bacterieremmende verpakking

13 september 2021

Global Flexibles uit Krimpen a/d IJssel brengt binnenkort een speciale vacuüm- en skinfolie op de markt. Een verpakkingsfolie met bewezen bacterieremmende werking die kan zorgen voor langere houdbaarheid van onder andere...

De drijvende kracht van eendenkroos

13 september 2021

Een plantaardig dieet en duurzamer dieet; iedereen lijkt ermee bezig. Het aanbod en de diversiteit neemt toe: zowel in producten als in ingrediënten. Nieuwe eiwitten, met nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd aan de too...

Het is spitsuur in eiwitland

13 september 2021

Het kan niemand ontgaan zijn: eiwitten staan, zonder overdrijving, in het middelpunt van de belangstelling. Geen wonder, ook: de wereldbevolking groeit, op veel plekken neemt de welvaart toe, wat gepaard gaat met meer vl...

RIDLV pleit voor gezondheid in drievoud

13 september 2021

Landbouw heeft enorm bijgedragen aan de voedselzekerheid, de levensverwachting en de welvaart van de sterk gegroeide wereldbevolking. Maar ze berokkent in haar huidige vorm en omvang ook steeds meer schade aan de planeet...

Roadmap plantaardige eiwitten

08 september 2021

We staan vandaag voor de ongekende uitdaging om op een ecologisch duurzame en betaalbare manier voldoende eiwitten te produceren en te distribueren om tegen 2050 meer dan negen miljard mensen te voeden. De eiwitcalorieën...