Staff

Wetswijzigingen per 1 juli 2019 voor mkb’ers

Vanaf 1 juli 2019 veranderen verschillende wetten en regels. Daarnaast gingen afgelopen maanden diverse wetswijzigingen in. De belangrijkste wetswijzigingen voor jou als mkb’er op een rij. Wat verandert op 1 juli en 1 ok..

Lees meer

Wageningen Food Safety Research launched

04 June 2019

Wageningen Food Safety Research (WFSR) was launched on 1 June 2019. WFSR is the new institute for food safety in the Netherlands. The new organization is a merger of RIKILT Wageningen University & Research and the La...

‘Dry practice helps’

07 May 2019

It took some getting used to for the twenty employees of food companies who participated in a simulation game on 5 April 2019. The simulation, organised by Willis Towers Watson in collaboration with Recall Solutions, hig...

Looking into the future

09 April 2019

I have a sad and maybe even shocking announcement to make: the Slagersvakschool, the butchery school, no longer exists! There was no other option. We could not continue any longer. 'Seriously!? But since when? And why di...

Wijzigingen betalen zieke werknemer

29 January 2019

Als je als mkb’er een zieke werknemer hebt, dan moet je die twee jaar lang loon blijven betalen. De nieuwe maatregelen maken dit makkelijker, duidelijker en goedkoper. Doorbetalen Als werkgever ben je de eerste twe...

Opening Entrepreneurial Academy Food

26 November 2018

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer heeft maandag 26 november de Ondernemersacademie Food in Houten officieel geopend in aanwezigheid van initiators, deelnemers, partners en andere betrokkenen....

Artists and food issues

26 November 2018

ArtEZ Hogeschool for the Arts will organise the conference 'Food Friction' on 30 November, in Arnhem in Musis. There is a huge challenge to cope with the rapid changes in food production. With a selection of researchers ...

Healthy Living: New study programme HAS

20 November 2018

Has Hogeschool Venlo starts with a new study programme aimed at healthy living. During the course, students take up the challenge to come up with new concepts to improve the health of people in the field of nutrition and...

Unique E-learning platform Qlean-tec | Christeyns

13 November 2018

Voor HRM en kwaliteitsmanagers is het een flinke klus om te voldoen aan alle trainingsvoorwaarden die zijn opgesteld in het kader van voedselveiligheid. Met de lancering van het e-learning platform Moviemento zorgt Qlean...

TiFN delivers 200 PhD’s in food sector

16 October 2018

12 oktober 2018 slaagde TiFN haar 200ste promovendus kandidaad. Mariya Tarazanova is, net als al deze jonge innovatoren, opgeleid om de kloof tussen wetenschap en industrie te overbruggen. Het proefschrift dat Mariya Tar...

‘FACT opens its doors’

12 October 2018

In cooperation with Provinsje Fryslân, the business sector and Nordwin College, Van Hall Larenstein University of Applied Sciences has invested €4 million to realise a Food Application Centre for Technology (FACT) at its...

Personalised learning environment food industry

09 October 2018

Qlean-tec | Christeyns launches an e-learning platform in the Netherlands which was specially developed for food processing companies. A platform that offers more than just learning. Which unburdens your organisation wit...

COV, VNV en SVO willen meer scholieren opleiden

08 May 2018

Onlangs gingen SVO, vakbonden en enkele key spelers in de vlees- en vleeswarenindustrie met elkaar in debat over de instroom van scholieren in het mbo-onderwijs en het bevorderen van het vakmanschap en de duurzame inzetb...

BrainBattle kicks off with Christeyns Food Hygiëne

06 February 2018

Sharing knowledge is second nature to us at b2b Communications, but that’s not the case for everyone. That’s why we’ve invested in the BrainBattle initiative: an online knowledge platform where everyone can access knowle...

Antien Zuidberg benoemd als lector design methoden in food

09 January 2018

Antien Zuidberg, hogeschooldocent en coördinator opleidingsprogramma Food Innovation is vanaf 1 maart 2018 de lector van het nieuwe lectoraat Design Methoden in Food. Het lectoraat richt zich op onderzoek naar design-met...

Personeelstekort drukt groei in het bedrijfsleven

09 January 2018

Werkgevers zijn naarstig op zoek naar geschikt personeel in bijna alle sectoren. Nog niet zo heel lang werd geroepen dat ‘robots’ onze banen zouden gaan inpikken. Dit lijkt voor nu niet het geval. De vraag is: wanneer ko...